Хотел Авнир Монмартър по принцип е като магнит за туристите,

...
Хотел Авнир Монмартър по принцип е като магнит за туристите,
Коментари Харесай

Празните хотели в Париж отвориха вратите си за бездомниците

Хотел " Авнир Монмартър " по принцип е като магнит за туристите, с гледките, която предлага, към Айфеловата кула и църквата " Сакре Кьор ". Но в този момент, когато пандемията от новия ковид, изплаши нормалните гости, хотелът отвори вратите си за бездомници, отбелязва Ройтерс.

Управата на хотела даде за една година стаите разполагаем на благотворителната организация " Емаус Солидарност ", която да настанява в тях хора, които другояче ще останат на улицата.

Ибрахим, претендент за леговище, е щял, да вземем за пример, да спи в кухните на заведения за хранене, където понякога намира работа, или просто да търси заслон където и да било.

" Когато дойдох в Париж, не познавах никого. Местех се от едно краткотрайно жилище в друго, от време на време спях в кухнята или зад кошчето за отпадък ", споделя Ибрахим, който е родом от Мали. " Някои дни се пипвам на дребна работа, спечелвам към 40, 30 или 50 евро дневно и тогава излизам. Когато намирам тези работи, отивам за през нощта в хотел, в който нощувката е 30 евро. Не мога обаче да върша това цялостен живот ", добавя той.

Престоят в хотел " Авнир Монмартър " се заплаща от " Емаус Солидарност ". Настанените бездомници получават ястие три пъти дневно в залата за закуска, като всяка стая има тв приемник и баня.

За благотворителната организация, която покрива разноските с държавна помощ, хотелът съставлява сигурна база, от която тя може да опита да помогне на хора в потребност да стартират живота си от начало.

Мнозина от настанените имат физически или душевен болести и контузии от живота на улицата, съобщи генералният шеф на " Емаус Солидарност " Брюно Морел. Той изясни, че неговата благотворителна организация си е сложила за цел да им помогне да пресечен порочния цикъл на живота на бездомници.

" В деня, когато дойдох тук, си споделих: Страхотно! Виждам бъдеще. Ще пристигна ден, когато моят живот ще се промени ", споделя с оптимизъм живеещият в хотела Ибрахим.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР