Хосеп Гуардиола бе избран за мениджър на сезона, съобщиха от

...
Хосеп Гуардиола бе избран за мениджър на сезона, съобщиха от
Коментари Харесай

Гуардиола бе избран за мениджър на сезона във Висшата лига

Хосеп Гуардиола бе определен за управител на сезона, оповестиха от пресслужбата на британската Висша лига. Мениджърът на Манчестър Сити се пребори с конкуренцията на Микел Артета (Арсенал) и Унай Емери (Астън Вила), Марко Силва (Фулъм), Роберто де Дзерби (Брайтън) и Еди Хау (Нюкасъл), които също бяха номинирани.


Под управлението на испанския експерт отборът от " жителите " стана първенец предварително. За 52-годишния управител това е трета поредна и общо пета купа в последните шест сезона.

Освен това тази година отборът доближиха до финалите в Шампионска лига и Купата на Англия.

Гуардиола печели оценката за №1 на сезона в Англия за четвърти път. Той към този момент е получавал тази премия през 2018, 2019 и 2021 година По този метод Пеп се изравни с Дейвид Мойс, само че изостава от именития управител на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, който е награждават общо пет пъти.

Венсан Компани от Бърнли и Стивън Шумахер от Плимут завоюваха премиите за управител на годината в Чемпиъншип и Лига 1, откакто всеки от клубовете им натрупа по 101 точки по пътя към купата в своята дивизия.

Мениджърът на Лейтън Ориент Ричи Уелънс пък е управител №1 на сезона във Втора лига, откакто отборът му финишира преди всичко. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР