Хората знаят много малко за собствения си стомах, а той

...
Хората знаят много малко за собствения си стомах, а той
Коментари Харесай

Митове и истини за стомаха

Хората знаят доста малко за личния си корем, а той може да аргументи доста неудобства, в случай че не работи вярно. Това постоянно е причина за комплицирани решения, свързани със здравето.

Мит е, че храносмилателният развой се реализира извънредно и единствено в стомаха. Всъщност той се реализира в тънките вътрешности. Храната попада в стомаха, смесва се и се раздробява на дребни късчета и се трансформира в каша.

Тази каша на дребни дози отива в тънките вътрешности, където става усвояването ѝ. Храната не стартира да се смила незабавно откакто попадне в стомаха ни. Той единствено приготвя храната за асимилиране.

Мит е и че в случай че човек яде по-малко, стомахът му се свива. Когато човек пораства, размерът на стомаха му не се трансформира, в случай че не се подложи на хирургична намеса.

Ако ядете по-малко, стомахът ви не се свива, само че може да се пренастрои вашият регулатор на апетита. Затова в случай че започнете да се храните по-малко, няма да изпитвате апетит, тъй като ще свикнете.

Мит е и че слабите хора имат по-малки стомаси от цялостните. Слабите хора могат да имат тъкмо толкоз огромен корем, както и тези, които се борят цялостен живот с наднорменото тегло.

Мит е и че извършения като коремни преси могат да понижат размера на стомаха. Те единствено могат да отстранен или понижат натрупванията от мазнини към корема.

 Стомах

Мазнините към стомаха водят до редица проблеми, защото в действителност има доста мазнини и към органите, които не можем да забележим или усетим на пипане.

Правилното хранене отстранява първо мазнините към органите, по тази причина постоянно даже при диета човек не отслабва очевидно през първите няколко дни.

Един от публикуваните обстоятелства за стомаха е истина – а точно, че храната, която съдържа неразтворима във вода целулоза, защищава от газове и отичане, а разтворимата целулоза води до тези проблеми.

Много хора не знаят, че има разнообразни типове целулоза. Разтворимата във вода се съдържа в артикули като бобови култури, измежду които и грах, както и цитрусови плодове – те провокират газове и отичане. Неразтворима във вода целулоза съдържа пълнозърнестият самун, а също по този начин пшеницата, зелето, цвеклото и морковите.

Тъй като неразтворимата целулоза въобще не се смила, а просто минава през стомашно-чревния тракт, тя не взаимодейства със стомашната флора и по този начин се образуват газове.

Истина е и че бисквитите с масло спомагат за управление на апетита, за разлика от бисквитите без масло. Това се дължи на обстоятелството, че мазнините се усвояват много по-бавно, в сравнение с въглехидрати и повече време остават в стомаха, което дава чувство за задоволеност за по-дълго време.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР