Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването

...
Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ние сме умни и красиви, но не сме такива таланти, че да заложим всичко в страница и половина

" Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването и желаят вяра. Всяка седмица нов дълг за половин милиард, а Планът за възобновяване  си стои там ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на тактиката на партията за справяне с рецесията.

Той акцентира, че нито един документ от програмата на партията е  не е идеален и в случай че се наложи ще бъде поправен. Борисов съобщи, че заглавието на програмата на ГЕРБ е " България след рецесиите - проект за възобновяване "

" Ние сме умни и красиви, само че не сме такива гении, че да заложим всичко в страница и половина. Добрата вест е, че няма нито един избягал презентатор ", пошегува се Томислав Дончев при представянето на проекта.

Той регистрира, че към този момент две години страната ни е в политическа рецесия, към която е добавена безспорна липса на политически разговор, надменност, разкъсване с действителността.

" Беше спряно реализирането на цели системи като Народното събрание, границата, тежката инфраструктура. На фона на всичко това и войната в Украйна, което съчетано с аматьорското ръководство докара до рецесия с енерго носителите, бюджетна рецесия, срив на обществените и частните вложения ", добави той.

" Като най-голямата политическа мощ ще носим нашата отговорност според от това каква роля ни отреди народът, без значение дали управляваме или сме в съпротива. Ако волята на народа е такава – ние да сме първи осъзнаваме отговорността си да се образува държавно управление, само че с ясна поддръжка от политически сили с които имаме подобие. На първо място би трябвало да върнем политическия разговор и да изхвърлим аматьорщината и лъжата “, добави Дончев.

По тематиката с енергетика думата за презентация взе Делян Добрев. Той съобщи, че ситуацията там е най-драматично. Той регистрира, че токът и газът са скочили 10 пъти от последното ръководство на ГЕРБ.

" От няколко дни Европа приказва за обезщетения за тока, в действителност ние в България взехме това решение преди три месеца и то поради предложение на ГЕРБ “, добави Добрев и регистрира, че в случай че не са били тези обезщетения то при тези високи цени на електрическата енергия, през днешния ден бизнесът щеше да е спрял.

Като първо деяние той дефинира, че  този механизъм  трябва да се удължи и за идната година, тъй като е значимо бизнесът да е спокоен, което на собствен ред не покачва цените и се понижава инфлацията.

" Добре, че това държавно управление падна, тъй като можехме да стигнем до по-големи ексцесии като през 1997 година “. Той добави, че решение за обезщетения може да се откри и за газа, само че първо би трябвало да се потърси сътрудник за дълготраен контракт, който не е съветски. Причината е, че при всеки един подобен контракт цената е по-ниска от това да се купуват обособени танкери ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР