Хората в България са уморени от пандемията и не искат

...
Хората в България са уморени от пандемията и не искат
Коментари Харесай

Кунчев: Как да обясня на село край Търговище защо им затварям училището?

Хората в България са изтощени от пандемията и не желаят да слушат обстоятелства. Те си желаят предходния живот прочувствено. Така основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев аргументира отводът на щаба да наложи по-строги ограничения на национално равнище. В момента се прави опит пандедмията да бъде овладяна с ограничавания на локално равнище.

" Досега ние трупахме негативите, само че по какъв начин да обясня на едно село в Търговище, в което няма нито един случай, че им затваряме учебното заведение. Разбирам добре и казусът става доста огромен. Пандемик умората става значим фактор. Хората не желаят да слушат обстоятелства, те си желаят предходния живот прочувствено, без да има каквито и да било разисквания. Ако би трябвало да вляза в този вид говорене, би трябвало да кажа: „ Мили хора, нито Щабът, нито РЗИ създават вируси, нито ги популяризират, нито изпитват наслаждение да ви стопират активността. Изглежда някои хора не го схващат ", съобщи Кунчев пред Нова телевизия.

Ден по-рано същият мотив бе употребен и от здравния министър Костадин Ангелов. Той разяснява, че в България няма толкоз служители на реда, с цел да бъде подложен по един до всеки и да го управлява дали съблюдава ограниченията. В същото време шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че нещата не вървят в вярната посока и трябват ограничения.

" Ген. Мутафчийски е по-критично надъхан, тъй като в границите на 24 часа трансформира две нови отделения в Коронавирус и те се изпълниха. Расте заболеваемостта, пораства смъртността. Засега най-малко не означаваме подобен растеж, който да демонстрира, че английският вариант е кой знае какъв брой по-тежък. Към няколко лечебни заведения обаче се насочва огромен контингент от хора, в случай че съдим единствено по тях, ще изкривим картината ", съобщи Кунчев.

Според него един цялостен локдаун би повлиял върху пандемията, само че има и доста други фактори, които да се вземат поради. Кунчев изясни, че казусът с заведенията за хранене е не дали работят, а какво е държанието на хората в късните часове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР