Хората се интересуват защо се харчат така безразборно средствата от

...
Хората се интересуват защо се харчат така безразборно средствата от
Коментари Харесай

Kурумбашев пита защо средствата от ЕС се харчат безразборно

Хората се интересуват за какво се харчат по този начин безсистемно средствата от Европейския съюз. Това сподели евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Петър Курумбашев, съобщи " Фокус ".
„ Ние сега продънихме ушите на цяла България с един софийски образец – плочките на „ Граф Игнатиев”. Може да си визиите, че този ремонт коства 20 милиона, което почти е бюджета на една община от ранга на Дупница или Кюстендил за цяла година”, съобщи Петър Курумбашев. По думите му хората от автобусния и товарен отрасъл се интересуват от европейските наставления. „ Имаше огромна борба по пакета за подвижност, която ние за в този момент удържахме ситуацията като български евродепутати. Хората се интересуват и това, дали ще има европейски средства в идващите 7 години. Тук желая да разсея една нечиста сделка, тъй като някой споделяше, че каквото се направи до 2021 година, по-късно всичко стопира, не е правилно. Европейските средства ще продължат, може някъде да са по-малко, само че европейски средства ще има”, сподели Петър Курумбашев.
По думите му въпросът е дали ще се слагат някакви нови условия, тъй като много негови сътрудници са сложили въпроса за страни които не съблюдават върховенството на закона, да може да им се стопират такива средства. Става съответно дума за Унгария и Полша. Според евродепутата Петър Курумбашев е доста внимателен въпросът България да излезе с коментар за извършения референдум в Македония. „ Съжалявам за този резултат, тъй като съгласно мен с един погрешно заложен въпрос сложиха на карта влизането на Македония в Европейския съюз и в НАТО. Макар, че голямото болшинство са дали своят вот за, в последна сметка когато са излезли 36% постоянно наливаш вода в мелницата на тези, които споделят – ето, хората не се интересуват или не одобряват името”, означи Петър Курумбашев. По думите му не било и редно да се обвързва влизането в Европейски Съюз и в НАТО с смяна на името.
„ Надявам се, че Македония и Гърция ще реализиран съглашение за името. Не съм оптимист, че подобен референдум ще мине и в Гърция. Надявам се, че ще се отворят вратите за започване на договаряния с Македония”, сподели Петър Курумбашев. По думите му не би трябвало да се случва това, което се предлага от Европейски Съюз за автобусния отрасъл, касаещо предложение за либерализиране на пазара. Опасността е по-хубавите линии да се вземат от огромни, по-силни интернационалните компании, а по-малките и губещи линии да останат за локалните превозвачи. Евродепутатът организира среща с поданици на Кюстендил в залата на читалище „ Братство”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР