Хората се държат като в детска градина. Ако малко повече

...
Хората се държат като в детска градина. Ако малко повече
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Хората се държат като в детска градина

Хората се държат като в детска градина. Ако малко повече обяснявахме за какво би трябвало да се носят маски, щеше да е доста по-логично хората да съблюдават ограниченията. Това съобщи пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

По думите му би трябвало по-малко да се приказва за цифрите, а доста повече да се приказва за това " Защо " се подхваща дадена мярка.

Не сме дисциплинирани, в България към 1 млн. - 1 500 000 души не обръщат внимание на ограниченията. Това са преобладаващо дейни хора, които стават средство за преместване на инфекцията, сподели Симидчиев. 

 Според него медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19, смъртността спада, има по-адекватни протоколи за извънболничната и болничната помощ.

13% от инфектираните с ковид се хоспитализират, само че доста по-бързо нараства броят на инфектираните. В болница влизат пациенти с тежки случаи - с потребност от венозна медикаментозна терапия и такива, които имат потребност от обдишване.

Здравната система към момента се оправя, кревати можем да разкрием повече, само че не може бързо да се реагира с кадровия състав, защото един доктор се основава след 11 години образование и процедура. Трябва да мислим с небосвод 10 години напред, прикани Симидчиев.

В момента нямаме грипна конюнктура, разяснява още Симидчиев. Когато имаме висока температура, само че под 38 градуса, не би трябвало да я смъкваме медикаментозно, тъй като това е натурален механизъм за оптимално деяние на имунната система, посъветва пулмологът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР