Хората с увреждания настояват да отпадне настоящата система на работа

...
Хората с увреждания настояват да отпадне настоящата система на работа
Коментари Харесай

Хора с увреждания се срещнаха в парламента с депутатите от ГЕРБ и БСП

Хората с увреждания упорстват да отпадне актуалната система на работа на ТЕЛК. Те се срещнаха в Народното събрание с депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Капка Панайотова от " Център за самостоятелен живот " изрази вяра да бъде основан механизъм на поддръжка на хората с увреждания, които могат да се трудят, както и да бъдат разширени пълномощията на Агенцията на хората с увреждания. Оставка на заместник-председателя на Народното събрание не е нужна, счита Капка Панайотова:

" Господин Христов се извини от трибуната на Народното събрание на хората, които не позволиха. За мен причините бяха извънредно нелепи. Даже сега сме подготвили такива тениски с надпис: " Системата ги убива " за членове на Народното събрание ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че би трябвало да се промени моделът, по който работи системата за подкрепяне:

" За нас значимото е, че тези хора споделят, че не желаят кърпене на парче. Те желаят смяна в модела, в системата, която налива пари, само че те не стигат до хората с увреждания, до децата с увреждания. Те отиват в структури, които са обрасли към тези хора - администрация, администрация. Тези структури от ден на ден изолират хората с увреждания. Те не ги вършат интегрирани. Те не им оказват помощ да излязат на трудовия пазар. Те ги затварят в домовете им. Майките това споделиха ".

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР