Хората с определени мутации в гените си не могат да

...
Хората с определени мутации в гените си не могат да
Коментари Харесай

Кои хора не могат да се заразят с коронавирус?

Хората с избрани разновидности в гените си не могат да се заразят с ковид , оповестява ТАСС.

"Учените са разкрили, че полиморфизмите (мутациите) в гена, кодиращ протеина ACE2, който коронавирусът употребява за нахлуване в клетките на дихателните пътища, може да улесни или затрудни попадането на вируса в клетките ", се споделя в известието.

Учените прибавят, че реакцията към ковид може да зависи и от разликите в гените на левкоцитите HLA (основен комплекс за хистосъвместимост).

В допълнение, коронавирусът може да изостри хроничните болести, които след това могат да доведат до увреждане.

"Постоянното утежняване на здравето заради коронавирусна зараза е допустимо при тежка съпътстваща патология. Коронавирусът може да се трансформира в тласък за обостряне на доста хронични болести, което може да докара до неработоспособност ", означават от ведомството.

Те също по този начин оповестиха, че американско изследване демонстрира, че човек, който е имал сезонен остра респираторна вирусна зараза (ОРВИ), може да има антитела против ковид.

"Неотдавнашно изследване на американски учени сподели, че след сезонен ТОРС човек може да придобие имунитет против зараза с доста коронавируси, в това число SARS-CoV-2. Доколко обаче е ефикасен подобен имунитет, откривателите към момента не могат да кажат ", се споделя в известието.

В същото време няма научни доказателства, че болните от грип може да са ваксинирани против ковид.

Ето кои са признаците, че може би сте преболедували ковид без да разберете:
 7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете
Още по тематиката:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР