Хората с кръвна група А могат да бъдат по-податливи на

...
Хората с кръвна група А могат да бъдат по-податливи на
Коментари Харесай

Хората с кръвна група А може да са по-податливи на зараза с коронавирус

Хората с кръвна група А могат да бъдат по-податливи на заразяване с новия ковид и да прекарват по-тежко, заяви " Лайв сайънс ".

Това сочат резултати от проучване на американски учени, извършено в болница " Бригам енд уиминс " в Бостън и оповестени в сп. " Блад адвансис ". Авторите акцентират, че са нужни още проучвания по тематиката.

При лабораторни опити е открито, че рецептор-свързващият домейн на новия ковид, посредством който той непосредствено се свързва с клетките и стартира инфекцията, се свързва елементарно и със характерни молекули, присъщи единствено за кръвна група А. Вирусът SARS-CoV-2 демонстрира " високо желание към антигени на кръвна група А, намиращи се в епителните кафези на дихателните пътища, в това число и белите дробове ".

" Дали това в действителност повлиява способността на вируса да проникне в клетките? Или въздейства единствено на способността му да се прикрепи към тях? Все още не знаем. Работим върху това ", сподели ръководителят на проучването доктор Шон Стоуел, който работи в болничното заведение и преподава в университета Емъри в щата Джорджия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР