Хората понякога допускат грешки, когато приемат болкоуспокояващи, което може да

...
Хората понякога допускат грешки, когато приемат болкоуспокояващи, което може да
Коментари Харесай

Неконтролираната употреба на болкоуспокояващи може да е фатална

Хората от време на време позволяват неточности, когато одобряват болкоуспокояващи, което може да се окаже съдбовно. За това предизвести съветският доктор и ефирен водещ Александър Мясников в една своя изява.

Той изясни, че хората постоянно одобряват нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) без мярка, не мислят за заплахите.
Кои са 3-те медикаменти, които можем да си създадем с домакински оцет
Домашният ябълков оцет освен служи за овкусяване на ястия и салати, само че и като естествен лек, с който можете да облекчите редица нераз...

„ И тогава стартират проблемите - подчертва докторът, - тъй като спектърът от нездравословни резултати е подобен, какъвто евентуално няма нито едно друго лекарство “. Една от тези последствия специалистът назовава стомашна язва, която може да докара до изобилен кръвоизлив.

„ Имахме драматичен случай, при който 40-годишен мъж умря от улцерозно кървене - спомня си лекарят, - тъй като приемаше огромни количества нестероидни противовъзпалителни средства “.

Експертът изяснява, че наред с сходни медикаменти е належащо да се защищити и стомашната лигавица. Освен това, той приканва да се вземат поради рекомендациите на производителя на тези лекарствени средства.

По-рано докторът оповести и някои смъртоносни медикаменти. Тези лекарства са най-вредни за здравето на сърцето. Списъкът включва, наред с други неща, най-често срещаните типове лечебни препарати.
Грешките, които позволяваме, когато одобряваме медикаменти и забавяме резултата им
Наскоро лекарите обществено приказваха за най-честите неточности, които хората позволяват, когато се самолекуват или не съблюдават рекомендациите на ле...

Основните медикаменти за химиотерапия са измежду най-кардиотоксичните, сподели той. „ Тоест, ние даваме лекарството, осъзнавайки, че повреждаме сърцето. Ние даваме на тези пациенти, неотложно изпращайки ги за наблюдаване от кардиолог. Знаем, че 70% от тези странични резултати ще бъдат върху сърцето. Но би трябвало да спасяваме животи ", изяснява Мясников.

В допълнение нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен, диклофенак и индометацин са извънредно нездравословни за сърцето, в случай че се употребяват погрешно. Такива медикаменти водят до повишение на кръвното налягане и могат да предизвикат сърдечен удар или съдови рецесии, споделя лекарят в изявление. Той подчертва, че при сърдечна непълнота тези медикаменти са противопоказани. От всички медикаменти, които се продават свободно в аптеките, нестероидните противовъзпалителни средства са най-опасни за сърцето. „ Не знаем какъв брой хора убиват “, споделя докторът.

Освен това антибиотиците могат да причинят аритмии. А дигоксин, който се употребява за лекуване на сърдечна непълнота и предсърдно мъждене, може да докара до смъртоносни аритмии при предозиране.

Дългосрочната приложимост на медикаменти за киселини води до нарушено асимилиране на магнезий, което от своя страна намалява равнището на калций и калий в организма. Заради това се усилва рискът от анемия и инфаркт, добавя Мясников. Също по този начин, в листата на евентуално рисковите медикаменти влизат диуретиците, вазоконстриктори, бета-блокери и лаксативи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР