Хората отделят все по-големи бюджети за фойерверки, заяви пред БГНЕС

...
Хората отделят все по-големи бюджети за фойерверки, заяви пред БГНЕС
Коментари Харесай

Българинът отделя все повече пари за фоейрверки

Хората отделят все по-големи бюджети за фойерверки, съобщи пред БГНЕС Емил Йорданов, търговец на пиротехника.
Основно хората купуват заря последните три дни преди празника. Българинът желае да си спести тази опашка, навалицата и към този момент почнал да идва по-рано. „ Но от средата на декември стартират главните продажби на фойерверки”, сподели специалистът.
Търговците на пиротехника оферират всевъзможни разновидности за хубава заря - от 5 лв. до без горна граница. Наблюденията на Емил Йорданов обаче са, че хората стартират да отделят все по-големи бюджети за фойерверки.
„ Да кажем, че към този момент междинният бюджет е над 150 лева до към 500 лева даже отделят - едно семейство, или няколко фамилии събират. Бюджетите им варират сред 200 до 500 лева особено за Нова година, за последните дни от годината. Иначе през годината за разнообразни мотиви почти такива са им бюджетите. Последните две години несъмнено бюджетите набъбнаха, преди този момент бяха по-мънички”, споделя специалистът.
Фойерверките се разделят на класове – има категория 1, 2, 3, които са позволените от закона за фенове. Над тези – четвърта категория, те към този момент са единствено за експерти. Има и пиратки и 2 и 3-та категория. „ Ако се използват както би трябвало всичко е безвредно. Най-важното е да се чете инструкцията. Да не се използва алкохол преди да се употребяват пиротехнически произведения и да се съблюдава възрастовото ограничение”, поучава специалистът. Той показва, че за лица под 12-годишна възраст пиротехническите произведения са напълно неразрешени, а по-късно според от категорията, само че да кажем, че над 18-годишна възраст към този момент могат да се използват всевъзможни фойерверки, позволени за фенове.
От позволените за фенове сполучлив вид за огромна заря са пиробатериите. Пиробатерията би трябвало да се сложи съгласно инструкцията, със стрелката, която отбелязва посоката, от която се изстрелват изстрелите, нагоре, да не се надвесвате над нея когато я палите и когато става дума за малко произведение да го укрепите деликатно с камъни от страни.
Тази година да вземем за пример са много известни пиробатериите с по 100 изстрела. „ Общо взето има най-голямо търсене към тях”, сподели още специалистът. Цените им са от 50 до 80-100 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР