Хората от малките населени места от началото на тази година

...
Хората от малките населени места от началото на тази година
Коментари Харесай

С какво едно българско село стана рекордьор?

Хората от дребните обитаеми места от началото на тази година ще могат да разчитат на пощенските си станции за нови над 30 административни услуги на Националния застрахователен институт. Тази опция, става известно, улеснява в забележителна степен възрастното население, а най-добре от пощата си се възползват в дупнишкото село Джерман. Там са рекордьори по подадени заявки за предходната година.

Всички обичат пощата в Джерман, тъй като на локалните хора тя на локалните хора дава услуги, които им икономисват доста главоболия, доста пътешестване и доста непотребни нерви. В локалната поща хората разчитат да подават заявките за разнообразни административни услуги, които другояче могат да декларират единствено и само в община Дупница, до която несъмнено стига с рейс и превоз. Това локалните хора си икономисват и са доста удовлетворени.

" Все по този начин да бъдат нашите тука другари и чиновници, да ни обслужват. Да се грижат за такива грипове като нас ". Ето такова е всеобщото мнение на хората в Джерман. На пощата те гледат като на необятно отворен прозорец към света.

" Много работи и ни икономисва и време – аз тъй като с ходовата част не съм изправен и там да вървиш по канцелариите, да се разправяш ", съобщи пред NOVA Георги Георгиев. 

" Изключително доста ме улеснява, тъй като не изгубвам скъпо време, не вървя по институциите. Минавам заран, депозирам си заявката и ходя на работа, по този начин хем не се постанова да вървя по институциите, хем съм си свършила персоналната работа преди да отида на моята такава ", казва Вероника Минева. 

В Джерман пощата е на мода. И напълно неслучайно дупнишкото село е рекордьор по обработени административни услуги.

" Има подадени 196 заявки за осъществяване на разнообразни административни услуги. Като най-често се търсят тук са - подаване на заявки за разпределяне на помощи за развъждане на деца до навършване на приблизително обучение, заявление за разпределяне на помощи за отопление, за освобождение от винетни такси на инвалиди над 50 % неработоспособност ", посочи Невена Борисова, чиновник в Пощенска станция – Джерман. 

Освен на силата на служителя Борисова, в Джерман разчитат и на отзивчивостта на кметската секретарка, която пък оказва помощ на всички с попълването на документите. И проблеми с документи, заявления и заявки хората нямат.

" Имаме ние тука постоянни хора, които ни обслужват, оказват помощ ни, обслужват ни. Ние по-възрастните да се справиме с тоя проблем ", споделя гражданин. 

" Гледаме да сме в помощ на популацията, в улеснение, да не пътуват до града, а да си свършат отговорностите тук. Част от тях са възрастни хора, за които пътуването до града с рейс им съставлява компликация, а тук е комфортно, бързо и гратис ", изясняват от администрацията. 

" Служителката ни е пример. Това го споделям чистосърдечно и с моето си лично мнение. На мен дори ми е малко мъчно писането, затова не може да се оплачем и секретарка и пощаджийка ", споделя гражданин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР