Хората от Брусарци събират подписка срещу закриването на единствената пожарна

...
Хората от Брусарци събират подписка срещу закриването на единствената пожарна
Коментари Харесай

Хората от Брусарци събират подписи срещу закриването на пожарната в общината

Хората от Брусарци събират подписка против закриването на единствената пожарна в общината. За 2 дни са събрани 1200 подписа в поддръжка секторът да не се закрива.

„ Години наред ние подкрепяме този сектор. Заплащаме тока, водата, интернета, отоплението, от година-две и издръжката на автомобила, даже горивото”, изясни кметът на община Брусарци Наташа Михайлова.

„ Никой не ни изясни за какво се прави, никой не пожела среща с нас, с цел да каже, че има финансови проблеми или липса на кадри”, добави тя.

Районът е равнинен с преобладаващи аграрни площи, което значи, че в случай че избухне пожар, най-близките огнеборци, които могат да се притекат на помощ, са от Монтана или Лом.

--> От Лом до Брусарци обаче има три жп прелеза, което доста ще усили времето за идване.

Арендатори в общината са обезпокоени от идното закриване Това лято имахме голям пожар в съседство на наше населено място. Изгоряха към 2000 декара пшеница.

Първата пожарна, която пристигна, беше тази от Брусарци. От Лом и Видин пристигнаха много по-късно, след към час. При подобен пожар минута, две или три, са съдбовни, сподели една от арендаторките.

11 души работят към пожарната в Брусарци. Те няма да бъдат съкращавани, а ще бъдат преназначени в секторите във Вършец и Вълчедръм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР