Хората няма да проявят толеранс към това правителство. Аз моите

...
Хората няма да проявят толеранс към това правителство. Аз моите
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Хората няма да проявят толеранс към това правителство

Хората няма да проявят толеранс към това държавно управление. Аз моите 100 дни ги давам, само че хората - не. Това съобщи за БНР президентът на България в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното.

"Консенсус с протестиращите против зеления документ евентуално няма да може да бъде открит, само че могат да се търсят решения - това е задачата на виновния общественик. Винаги ще има хора като Костадин Костадинов и "Възраждане ", които да извадят на митинг хората и да се заиграват със страховете и очакванията на хората, които са срещу, с цел да се борят за политическо оцеляване. Но би трябвало да има държавници, които да отстояват вярната позиция, а тя е в отбрана на здравето и на живота на хората, което е над всичко. Затова аз чаках от президента Радев КСНС и търсене на консенсус по тематиката за Covid пандемията, което не се случи. Приветствам напъните на министър-председателя Кирил Петков да търси разговор и да търси решение, знаейки, че ще има доста разнообразни решения, противопоставяни едно на друго. Някой би трябвало да носи отговорността в пандемията - това са президентът и министър председателят ", изясни той.

Той акцентира изрично, че зеленият документ е работещо решение във всички европейски страни и подхожда и на най-високите стандарти за човешки права и свободи: "Той пази човешкия живот и би трябвало да бъде отстояван ".

По думите на президента от 2012 до 2017 година резултатите от дейностите и решенията на новите ръководещи са по-скоро отрицателни:

"Дали с мораториума върху цените - безусловно контрапродуктивен, непазарен, а цената от това деяние ще бъде платена от елементарните жители. Като минем и през пенсиите. Но все пак, аз давам моите 100 дни доверие, с цел да забележим дали тази смяна ще бъде за положително, или за неприятно. Аз давам моите 100 дни, само че хората няма да ги дадат ".

Според него в четворната коалиция две и половина партии са популистки, една и половина - систематични:

"Корнелия Нинова промени Българска социалистическа партия към популистка изразителност и дейности, за разлика от Сергей Станишев - уверен демократ, ляв политик, европейски прочут и никога не е популист. Така че половина Българска социалистическа партия е популистка, половината - систематична ".

Той дефинира "Демократична България " като единствената систематична партия в ръководещата коалиция.

Според Плевнелиев министър председателят Петков би трябвало да се еманципира от президента Радев.

КСНС по тематиката за евроинтеграцията на Западните Балкани Плевнелиев дефинира като "политическо събитие за реализиране на вътрешнополитически цели ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР