Хората не сме устроени така, че да се чувстваме спокойни

...
Хората не сме устроени така, че да се чувстваме спокойни
Коментари Харесай

Откриха физическия източник на тревожността в мозъка

Хората не сме устроени по този начин, че да се усещаме спокойни и сигурни през по-голямата част от времето, само че може би един ден ще бъдем. Ново проучване, което е изучавало неврологичната основа за тревогата в мозъка, откри клетките на тревогата, които се намират в региона на мозъка, наречена хипокампус. Те освен контролират тревожното държание, само че могат и и да бъдат следени с лъч светлина!

Резултатите, които досега са демонстрирани единствено при опити с лабораторни мишки, могат да дадат късмет на милиони хора по света, които страдат от разстройства на тревогата, като единствено в Съединени американски щати това са един човек на всеки петима.

Учените се надяват, че това ще им даде опция да разработят лекарство, което да потушава интензивността на тези неврони, които управляват тревогата.

“Ние желаеме да разберем в мозъка е закодирана прочувствената информация и къде се трансформира в тревога ”, разяснява един от учените от екипа, невроученият Мейзън Кейрбек от калифорнийския университет в Сан Франциско.

За да доближат до скъпата информация учените са употребявали техника, наречена калциево снабдяване на облика.

Те са вкарали дребни микроскопи в мозъците на мишките, с цел да запишат интензивността на клетките на хипокампуса, до момента в който животните са имали общоприета интензивност в клетките си. Но клетките са били специфични – те са били от вида на лабиринтите, като някои от пътеките са водели до издигнати платформи, а други до отворени пространства, за които среди се знае, че провокират тревога при мишките.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР