Хората на Слави Трифонов ще разговарят с БСП за правителство,

...
Хората на Слави Трифонов ще разговарят с БСП за правителство,
Коментари Харесай

Изненада! Балабанов разкри кого спрягали за финансов министър

Хората на Слави Трифонов ще беседват с Българска социалистическа партия за държавно управление, в случай че получат покана за договаряния. Остава обаче изискването Кирил Петков да не е в ръководството. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Станислав Балабанов от „ ИТН “.

„ Все още нямаме покана. Очакваме в идващите дни да получим публична покана, а не да се звъни по телефоните на депутатите от някакви стаички и лаборатории. Разбира се, че ще откликнем “, добави той.

„ С Българска социалистическа партия спорове нямаме. Те имат нелеката задача като мандатоносители да убедят останалите партийни обединения за поддръжка. Важно е да имаме една ясна стратегия за избран период от време и да свършим някаква работа, тъй като обществото към този момент не търпи да слуша единствено някакви политически изявления. Ако не се стигне до консенсус, изходът са изборите “, съобщи Балабанов. 

„ Ще желая бистрота и равнопоставеност без да се постановат еднолични решения повече, тъй като с тях стигнахме до такава степен да напуснем обединението, защото едни избрани хора, които заемаха висши постове, взеха решение да ръководят еднолично и да постановат неща, които не са удачни за другите партии. Имам поради Кирил Петков и Асен Василев. Затова за нас не е разумно тези хора да са във властта “, акцентира той.

С всички сътрудници може да работим в Народното събрание, с цел да се усвоят средствата по Плана за възобновяване, посочи депутатът. 

„ Някой подтиква Кирил Петков и Асен Василев да вървят на избори, въпреки че в случай че тласнат страната към избори, те ще носят виновност за още по-голямата политическа рецесия, която ще се сътвори. Те унищожиха опцията да има кабинет с първия мандат, защото откакто се дръпна единият, пристигна другия, който е същият. Чувахме, че Кирил Петков можеше да е министър на финансите, т.е. нищо не трансформираха “, разяснява той.

„ Когато говорихме с тези хора (б.а. с Петков и Василев) първия път, бяхме заслепени от това, че се прибират от чужбина, че са приключили влиятелни университети, че са млади, а шест месеца те наподобяват като преяли с власт, което е нелогично. Затова ние напуснахме тази коалиция “, изясни Балабанов.

„ Македонски език не съществува, само че Европа ще го одобри единствено и единствено, с цел да ги пусне. Затова се борихме да създадем нещо значимо да си запазим историята и правилата, а нещата започнаха да се развиват в отрицателна посока “, добави той.

„ От избори не се опасяваме. На социологически изследвания не имаме вяра в такава динамична конюнктура. На някои хора им харесва да са на власт, да пътуват с държавен аероплан, за което няма доклад “, съобщи депутатът.

Мафиотите правят всичко допустимо да е във властта, а нас ни изкарват такива, само че напуснахме, тъй като не можем да се примирим с метода на ръководство, акцентира той.

Балабанов разяснява и предлагането на Иван Ченчев за анулация на изгонването на съветските дипломати. „ Кирил Петков още веднъж позволи неточности, с цел да се хареса на някого. Имаме доверие на българските служби, само че шпионите не наброяваха 70 души. Този тежък дипломатически скандал, в който ни вкара, ще носи последици за България “, добави той. 

„ Щетите за България през септември с забавните цени на газа и на горивата може да доближат нови върхове и тогава българското общество изобщо няма да го интересува кой е министър председател и какво се случва. Тези танкери от Съединени американски щати стават все по-химерни “, сподели още депутатът.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР