Хората на минимална пенсия ще продължат да получават 420 лв.

...
Хората на минимална пенсия ще продължат да получават 420 лв.
Коментари Харесай

И след Нова година хората с минимална пенсия ще получават 420 лв.

Хората на минимална пенсия ще продължат да получават 420 лева и след Нова година. Сумата обаче ще бъде образувана по друг метод - самият размер на пенсията се усилва от 25 декември от 300 на 370 лева, добавката от 120 лева се приключва, само че се отпуска нова добавка от 50 лева Останалите пенсии ще бъдат преизчислени приблизително с 12,5% от 25 декември посредством по-висок коефициент за всяка година автентичен застрахователен стаж. Никой няма да получава по-малко в сравнение с получава в този момент с добавките. Това новият обществен министър Георги Гьоков.

Тези уверения към момента не дават изясненост какво тъкмо ще се случи от Нова година с пенсиите за стаж и възраст, разнообразни от минималната. При тях не във всички случаи преизчислението ще покрие 120-те лева добавка, която се изплаща в този момент. Вчера Гьоков изясни, че този проблем ще се в профил с добавки за всички пенсионери. " След нарастването ще забележим по какъв начин се разполагат нещата в размера на пенсиите и ще има добавка сигурно, която ще продължат да получават всички пенсионери, а всички под прага на беднотия ще бъдат подпомагани до линията посредством общественото подкрепяне ", сподели той.

Другояче показа нещата финансовият министър Асен Василев преди седмица. В Василев заобиколи директния въпрос ще има ли добавки за редовите пенсии, като избра да каже какво ще стане с минималната и оптималната (тяхното нарастване е закрепено в актуализацията на бюджета и влиза в действие от 25 декември 2021 г.). От думите му излезе, че добавки сигурно ще има единствено за пенсионерите до линията на беднотия, която ще е 413 лева (така е представен и от " Продължаваме промяната " ). Василев не отхвърли заключението на водещата Марина Цекова, че добавки за останалите пенсии няма да има. За тях той сподели, че преизчислението ще ги усили с 13 до 20%. " Така че може да се чака, че няма да има пенсионер, който ще получава по-малко пари в сравнение с получава тази година ", увери той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР