Хората, които са набори, могат да имат различна биологична възраст

...
Хората, които са набори, могат да имат различна биологична възраст
Коментари Харесай

Изглеждаме по-млади от връстниците си с тези 5 метода

Хората, които са набори, могат да имат друга биологична възраст - някои се оказват по-млади от връстниците си. Как съумяват да забавят стареенето?

Научните проучвания удостоверяват: изцяло е допустимо да спрете личното си остаряване. Ето някои налични способи, които способстват за това.

Поддържайте висока физическа интензивност

Движение и повече придвижване. Научните данни демонстрират, че по-възрастните хора с висока степен на физическа интензивност имат по-развита мускулна маса, по-ниски равнища на холестерол и някои функционалности на имунната система са сравними с тези на младежите. В същото време учените означават особените изгоди от аеробната интензивност, заради което тялото по-добре управлява равнищата на кръвната захар и укрепва сърцето. Освен това упражненията усъвършенстват когнитивните качества и това е една от най-ефективните ограничения в битката против стареенето.

Използването на фибри

Според научни специалисти плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите зърнени храни са „ вълшебен “ артикули за опазване на младостта. Всички те доставят тялото с фибри, което е значимо за възобновяване на кръвоносните съдове и по този метод обезпечават поддръжка за дейната работа на мозъка. Отслабването на мозъчните функционалности е обвързвано със стареенето преди всичко.

Хранене с протеин

След 40-годишна възраст тялото устойчиво губи мускулната маса, този развой е вторият маркер на стареене след инхибиране на когнитивната интензивност. В идеалния случай, настояват научни специалисти, при всяко хранене би трябвало да се употребяват 25-20 грама протеин. Нейните източници могат да бъдат ядки, мляко и млечни артикули, нежно месо и бобови растения.

Здрава чревна микрофлора

В червата са повече от 70% от клетките, значими за интензивността на имунната система. От здравето на червата и положението на тяхната микрофлора зависи податливостта, в това число невродегенеративни болести и сенилната деменция. За възстановяване на положението на чревната микрофлора е нужно преустановяване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол, както и надзор на храненето, наличието на огромен брой пресни, минимално модифицирани храни, както и артикули с пребиотици и пробиотици.

Ходене в природата

Разхождайки се на чист въздух, човек получава витамин D, който има способността да защищава от развиване на свързани с възрастта заболявания - в частност рак и болести на сърдечно-съдовата система. Също по този начин научните проучвания демонстрират, че достатъчната централизация на този витамин в кръвта предотвратява намаляването на дължината на теломерите - местата в краищата на хромозомите, намаляването на които е обвързвано със степента на стареене и приближаването до гибелта. За да се обезпечат ежедневните потребности от този витамин, е задоволително да прекарат 15-30 минути на слънце, означават учените.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР