Хората, които редовно закусват и не се задържат пред малкия

...
Хората, които редовно закусват и не се задържат пред малкия
Коментари Харесай

Хората, които не пропускат закуската, са с по-здрави сърца

Хората, които постоянно закусват и не се задържат пред дребния екран, по-рядко боледуват от сърдечносъдови болести и диабет , откри изследване.

Изследването е на експерти от Атинския държавен университет . То обхванало 2000 души на възраст сред 40 и 99 години, поданици на град Коринф. Участниците минали през няколко теста за определяне положението на техните артерии . Тези кръвоносни съдове се оказали два пъти по-гъвкави и с по-малко отлагания при хората, които постоянно закусват.

 g iStock

Тези от доброволците, които водели затънал метод на живот и гледали телевизия над 21 часа седмично , се оказали с 68% нараснал риск от високо кръвно налягане.

Сравнението било направено с участниците, които се застояват пред дребния екран не повече от 7 часа в седмицата. При хората с понижена физическа интензивност се следило и 50 процентно нарастване на риска от диабет.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР