Хората, които редовно правят физически упражнения, е по-малко вероятно да

...
Хората, които редовно правят физически упражнения, е по-малко вероятно да
Коментари Харесай

Тежкото протичане на COVID-19 може да бъде предотвратено с...

Хората, които постоянно вършат физически извършения, е по-малко евентуално да се разболеят от COVID-19 и да развият тежка форма на инфекцията, заключават създателите на проучване, представено от Агенция Франс Прес.

" Редовната физическа интензивност е обвързвана с намален риск от инфекции " от новия ковид и с по-добра прогноза във връзка с " потребност от хоспитализация, тежки форми на заболяването и смъртност ", пишат създателите на проучването в профилираното издание " Бритиш джърнъл ъв спортс медисин ", представени от Българска телеграфна агенция.

Известен факт е, че положителната физическа форма оказва помощ за по-адекватния отговор на тялото на дихателните болести като цяло, само че изследването е фокусирано по-специално върху ковид. Изследването е разбор на резултатите от петнадесет предходни изследвания. Авторите му вършат извод, че постоянната физическа интензивност понижава леко риска от зараза, намалява с 36 на 100 риска от хоспитализация и с 43 на 100 заплахата от гибел от COVID-19.

Максималният резултат се реализира при най-малко 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути интензивно натоварване седмично. Видът на проучването обаче не разрешава изрично да се дефинира кои механизми водят до защитния резултат на спорта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР