Хората, които пазаруват електрически превозни средства от следващата година, ще

...
Хората, които пазаруват електрически превозни средства от следващата година, ще
Коментари Харесай

Купувачите на автомобили могат да получат своите EV данъчни кредити предварително в автокъщата от януари

Хората, които пазарят електрически транспортни средства от идната година, ще могат да получат федерален данъчен заем от $7500 от цената на стикера, до момента в който са в автокъщата, вместо да чакат месеци, с цел да получат данъчните си заявления.

Промените в метода, по който купувачите на коли могат да получат федералните данъчни облекчения за електрически автомобили – част от Закона за понижаване на инфлацията – бяха оповестени от администрацията на Байдън в петък и се популяризират в автокъщите, преди да влязат в действие от 1 януари.

Съгласно новите насоки, тези, които закупуват ново електрическо транспортно средство или електрическо транспортно средство, отговарящо на условията на Министерството на финансите, могат или да смъкват $7500 от цената на стикера на нов EV, или $4000 от цената на употребявано EV.

Ioniq 6 на Hyundai е изложен на автомобилното ревю в Лос Анджелис 2022 на 18 ноември 2022 година в Лос Анджелис, Калифорния. Ioniq 6 на Hyundai е изложен на автомобилното ревю в Лос Анджелис 2022 година на 18 ноември 2022 година в Лос Анджелис, Калифорния. Джош Лефковиц/Гети изображения

„ За първи път Законът за понижаване на инфлацията разрешава на потребителите да понижат първичните разноски за чисто транспортно средство, разширявайки избора на потребителите и помагайки на търговците на коли да разширят бизнеса си “, сподели Лоръл Блатчфорд, основен шеф по осъществяването на Закона за понижаване на инфлацията на Министерството на финансите, в изказване. „ IRS се концентрира върху рационализирането на този развой за търговците на коли като част от своя ангажимент за възстановяване на обслужването и подкрепяне на данъкоплатците да изискат заемите, за които дават отговор на изискванията. “

Повече от дузина нови EV модели и някои от техните вариации дават отговор на изискванията за целия или половината от новия заем. Малък брой модели, най-вече задгранични коли, към този момент не дават отговор на изискванията. Повечето от отговарящите на изискванията коли до момента са създадени от " огромните три " производители на електрически коли в Съединени американски щати - Ford, General Motors и Stellantis - плюс Tesla и немския производител на коли Volkswagen.

Все повече задгранични компании построяват заводи за електрически автомобили в Съединени американски щати, с цел да се възползват от данъчните заеми в бъдеще.

Получаването на потребителски дотации първоначално може да бъде значима част от пъзела, с цел да накараме повече хора да купуват електрически автомобили, откри изследване от 2022 година на университета Джордж Вашингтон. Изследователите интервюираха повече от 2000 купувачи на коли в Съединени американски щати и откриха, че голямото болшинство избират да получат парите назад, вместо да чакат да подадат налози и да изискат заеми там. Изследователите също откриха, че желанията са още по-големи за семействата с по-ниски приходи, купувачите на използвани транспортни средства и тези с по-нисък бюджет.

В момента администрацията на Байдън се свързва с дилъри с информация по какъв начин се записват в нов федерален уеб страница, с цел да предложат на потребителите предплатени данъчни заеми. След това търговците на коли ще бъдат възобновени от държавното управление в границите на 72 часа след продажбата на автомобила, съгласно известие на Министерството на финансите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР