Хората казват, че ако познаваш добре своята история, значи си

...
Хората казват, че ако познаваш добре своята история, значи си
Коментари Харесай

Дигитален урок по история пренася учениците на пътешествие в Древен Египет |

Хората споделят, че в случай че познаваш добре своята история, значи си подготвен да посрещнеш и бъдещето си. Да сме осведомени с забавни исторически обстоятелства и елементи постоянно е в помощ, когато се опитваме да завържем диалог, да впечатлим някого или пък просто, когато желаеме да съберем спомагателна информация за самите себе си. Познанията по история при децата пък могат да отключат и необикновен блян за ученолюбивост към света, изключително в случай че те се възпламенят от ранна възраст по проучването на този предмет в учебно заведение.

Затова и процесът по преподаване е хубаво да бъде придружен от спомагателни образци и принадлежности, които да трансфорат образователния час в едно занимателно и напоително преживяване, каращо учениците да не желаят да напущат своите чинове. Развитите технологии през днешния ден могат да пренесат получателите на познания в разнообразни интерактивни и просветителни среди, където те по занимателен и цифров път да получат своите значими и скъпи познания.

Например един урок по История и цивилизации за 5. клас може да предложи на учениците интерактивна 3D гледка на първата в света стъпаловидна пирамида, която е построена за гробница на един от най-известните египетски владетели - фараон Джосер. Панорамата предлага 360 градусова действителна панорама на останалата в наши дни гробница, като по този начин учениците могат да прегледат в елементи атмосферата към Древен Египет и да се срещнат с реставрационния развой по предпазване на пирамидата.



Динамични видеоклипове пък могат образно да покажат естествените условия и занаят на локалното население в Древен Египет, като учениците могат да видят анимации на река Нил и нейното основно значение за развиването на живот по тези земи. Жителите по това време изграждали своите плодородни ниви към устието на водния запас, само че с времето те съумели да изградят и първите напоителни канали в света, с цел да могат да зареждат с вода отдалечени полета и земи. Древните египтяни употребявали особено приспособление наречено “шадуф ”, с което черпели вода за напояване от река Нил - технологията се смятала за една от първите дружно с изобретяването на ралото, което този античен народ е дало на човешката цивилизация.



Още забавни истории и образци могат да открият всички възпитаници, които употребяват цифровата просветителна платформа iZZI, дело на издателство Клет България. В нея всички дребни любознатели, които желаят да получат познания по един занимателен и актуален метод, могат да го създадат с помощта на комфортния и наличен интерфейс на приложението, което е предопределено за всички възпитаници от 1. до 7. клас. Така да вземем за пример уроците по История и цивилизация в платформата минават в занимателни игри и задания, с които се пресъздава една богата атмосфера на бита и живота, освен в Древен Египет, само че и в доста други остарели нации и цивилизации.

Дигиталната платформа за обучение iZZI съдържа сбирка от над 50 000 електронни ресурса, които включват интерактивни видеа и задания, динамични презентации, занимателни игри и визуализации и разнообразни по тип обучителни аудио файлове. Повече за платформата и абонаментните проекти можете да откриете на уеб страницата на издателство Клет България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР