Хората, живеещи в Европейския съюз, които искат да пътуват из

...
Хората, живеещи в Европейския съюз, които искат да пътуват из
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага да се пътува свободно само с бустер

Хората, живеещи в Европейския съюз, които желаят да пътуват из страните членки, без да бъдат тествани или да са под карантина, би трябвало да получат бустерна доза срещу Covid девет месеца след първичната си ваксина (три месеца след втората), предложи Европейската комисия през вчерашния ден.
Изпълнителният орган на Европейски Съюз съобщи, че би трябвало да има общоприет деветмесечен интервал за приемане на ваксини в целия блок, в опит да се отстрани объркващата композиция от правила в 27-те страни членки. Очаква се Комисията също по този начин да предложи сходни ограничения за идващите в Европейски Съюз от други страни и континенти, написа The Guardian.
В сряда европейската здравна организация разгласява отчет, от който излиза наяве, че 
имунитетът от имунизациите понижава след шест месеца. 
Три месеца след втората ваксина би трябвало да се постави бустер. Ето за какво Комисията предложи проверка на разпоредбите за европейския документ, които в този момент ще се разискват и утвърждават от страните членки. Ако се одобряват проверките, законопроектите ще влязат в действие през 2022 година Сертификатите на имунизираните ще се признават до 9 месеца след втората доза от Нова година, в случай че страните членки одобрят предлагането. След влизане в действие на измененията за изцяло имунизирани ще се считат хората, които имат три дози, а не както до момента две дози от имунизациите на " Бионтех " / " Пфазер ", " Модерна " и " Астра Зенека " и тези с две дози, в случай че първата сложена е едноразовата " Джонсън и Джонсън ", написа в. " Дневник ".
Засега валидността на документите на хора с бустерна доза няма да бъде обвързана със срок 
в очакване на научни данни, които да потвърдят продължителността на имунитета, създаван от подсилващата доза. Европейският лекарствен регулатор съобщи в сряда, че броят на антителата се утроява след бустера и евентуално ще е задоволителен за предотвратяване до края на студения сезон в Европа, разяснява в. " Дневник ".
Дидие Рейндерс, еврокомисарят по правораздаването, разказа новите решения като прекосяване към метод, основан на личността, вместо да се класифицират пасажерите единствено по страната, откъдето отпътуват, оповестява The Guardian:
„ Нашата съществена цел е да избегнем другите ограничения в целия Европейски Съюз “, сподели Рейндерс. „ Това се отнася и до въпроса за бустерите, които ще бъдат от значително значение за битката с вируса. Наред с другите ограничения, през днешния ден предлагаме Съветът (на министрите на ЕС) да се споразумее за общоприет интервал на годност на документите за имунизация, издадени след първичната серия. Съгласуването на това предложение ще бъде от решаващо значение за идващите месеци и отбраната на безвредното свободно придвижване на жителите. ”
Според новите проекторешения пътуващите през граница,шофьори на камиони и деца под 12 години ще продължат да бъдат освободени от новите меркиза три игли, макар че описът на освободените групи е понижен. Хората, които нямат европейски документ, също ще могат да пътуват, само че ще би трябвало да се тестват преди и след пътешестване и да се самоизолират в карантина съгласно условията на страната, до която пътуват.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, прикани европейските жители да се имунизират (здравните организации на Европейски Съюз предложиха бустерни инжекции като част от тактиката за прекъсване на повишаването на инфекциите).
Фон дер Лайен, доктор по обучение, сподели: „ Една четвърт от възрастните в Европейски Съюз към момента не са изцяло имунизирани. Ако не сте имунизирани, сте изложени на по-голям риск от тежките признаци на Covid-19. Ваксинацията пази вас и другите. ”
Франция съобщи в четвъртък, че ще направи бустерни ваксини Covid-19 налични за всички възрастни, ще втвърди разпоредбите за носене на маски за лице и ще вкара засилени инспекции на здравните документи, защото се стреми да ограничи петата вълна от инфекции, която рискува да подкопае икономическото й възобновяване, написа The Guardian.
Броят на инфекциите се удвоява на всеки 11 дни във Франция, само че публични лица споделиха, че няма потребност да се следват европейски страни като Австрия, която още веднъж постановиха локдаун. Френският здравен министър Оливие Веран сподели, че всеки на възраст 18+ ще има право на бустерни инжекции и че интервалът сред цялостната имунизация и бустерните ваксини ще бъде скъсен на пет месеца вместо на шест.
Веран изясни, че Франция сега разполага с към 25 милиона дози ваксина, задоволителни за ускорение на акцията за имунизиране. Понастоящем усилващи ваксини са налични единствено за хора над 65 години и за тези с съществени здравословни проблеми.
Локдаун за неимунизирани в Словакия
Министерството на здравеопазването заяви, че от понеделник в Словакия е неразрешено да влизат хора, които не са имунизирани против COVID-19. В момента страната се бори с едно от най-високите равнища на заразяване с ковид в света.
Неваксинираните словаци от през вчерашния ден, даже да са с негативен тест, нямат право да влизат в магазини (освен тези за артикули и лекарства). Локдаунът за неимунизирани ще продължи две седмици. Училищата остават отворени.
Според изчисленията на Агенция Франс Прес Словакия е на четвърто място в света по периодичност на заразяване - 917 нови случая на ковид на 100 000 поданици през последните 7 дни след Словения, Австрия и Чехия. Страната е с население 5,4 млн. души. Само 45,7% са изцяло имунизирани. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР