Хората гласуват за различни политически партии с идеята, че след

...
Хората гласуват за различни политически партии с идеята, че след
Коментари Харесай

Станишев: България е болният човек в Европа, политиците да оберат езика, утре пак трябва да седнат на една маса

" Хората гласоподават за разнообразни политически партии с концепцията, че откакто получат доверие, ще сформират държавно управление. Ние сме очевидци на политически спектакъл, който всеки споделя какъв брой доста желал кабинет, само че другите му пречели. Ако действахме по този начин през 2005 година, България нямаше да влезе в Европейски Съюз през 2007 година Днес политиците и партиите са се отказали от периферията и копаят окопи към себе си. Ние изглеждаме като болния човек в Европа. Служебното държавно управление не може да има тази тежест, в случай, че зад него не стоят партии и хрумвания. Вместо това се основават стопански и политически проблеми посредством екзотични оферти за референдуми. Партиите малко да оберат езика и да спрат да се замерват с компромати, тъй като по-късно отново би трябвало да седнат на кръгли или на четвъртити маси. Корнелия Нинова има доста грехове, най-много, че най-бедната страна в Европа няма левица, само че най-малко държеше линията на опция на ГЕРБ. Сега виждаме, че губим позиции. Ние не можем да изпреварим националистите на тяхна територия. Когато тръгнеш да се състезаваш на техен терен, постоянно губиш ". Това съобщи някогашният министър председател Сергей Станишев пред Българска национална телевизия. 

" Сега следва следващ тест за Българска социалистическа партия на 11-ти февруари, когато имаме конгрес. Вместо обаче да се отворим към живота на хората, ние ще се занимаваме със себе си и с вътрешните си проблеми. На мен даже не ми е толкоз забавна оставката на управлението. Въпросът е дали осъзнават делегатите каква отговорност имат за бъдещето на партията ни и на страната с сходни слаби резултати. Въпреки слабите позиции, се споделя " продължаваме напред ". Накъде, надолу? Трябва да забележим какъв знак получаваме от хората и какво би трябвало да променим. Уважавам всеки опит за разговор, само че съм обезпокоен от посланията, че ще се прави нова коалиция на тези избори. На конгреса още веднъж ще се търси " неприятният ". Ще се каже отново, че тези, които са напуснали партията, са я изоставили и са се обединили с вътрешната съпротива. Въпросът не опира до една персона. Аз нямам персонални упоритости и жадност за власт. Заемал съм съвсем всички позиции. Българска социалистическа партия е в такова положение, че са нужни големи старания, с цел да се извади от блатото. В доста неща съм се разминавал с Явор Божанков, само че за жалост е прав, когато споделя, че Българска социалистическа партия замязва на " Възраждане ". Ние се отклоняваме от неща, за които сме работили през годините. Например, че би трябвало да влезем в еврозоната ", сподели още Станишев. 

" Има два сюжета за изнасянето на оръжие за Украйна. Или е имало безмълвно единодушие и сделка с Полша, Словакия и така нататък, или Кирил Петков е работил зад тила на министъра на стопанската система Корнелия Нинова, което приказва неприятно за съдружната тежест на Българска социалистическа партия. Стига политиците са товарили президента със личните си проблеми и с невъзможността си да създадат държавно управление. Изпълнителната власт постоянно лишава рейтинг. Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Това важи както за Българска социалистическа партия, по този начин и за обществото ", разяснява някогашният ръководител на " столетницата ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР