Хората ги интересува основно битовата престъпност, обяви главният прокурор Иван

...
Хората ги интересува основно битовата престъпност, обяви главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Иван Гешев: Хората се интересуват основно от битовата престъпност

" Хората ги интересува главно битовата престъпност ", разгласи основният прокурор Иван Гешев от Велики Преслав след 20 дни на всеобщи цивилен митинги, които желаят и неговата оставка дружно с оставката на държавното управление поради голямата корупция в страната.

" Всеки български жител има право да стачкува и да показва гражданската си позиция по тематики, които счита, че са значими за българското общество. А по какъв начин работи прокуратурата е напълно друг въпрос. Аз изяснявам какви са целите на прокуратурата. София, жълтите павета не са България. Трябва ясно да бъде казано ", съобщи основният прокурор. Той добави въпреки всичко, че битката с корупцията по високите етажи на властта също е приоритет.

Иван Гешев показва, че не се впечатлява изключително от митингите и даде своята позиция по тематиката.

" Ясно е, че се намираме в предизборна обстановка. Ясно е, че политици желаят да извлекат политически дивиденти, в това число на гърба на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата. Това си е проблем на политиците. Българската прокуратура и българският основен прокурор нямат персонални врагове, ние почитаме всички институции. Уважаваме правото на митинг на всички български жители. Просто продължаваме да си работим по целите на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи, макар усложненията ", сподели Гешев.

Главният прокурор стартира да изяснява, че понятието " права на индивида " в България се схваща накриво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР