Хората да не си играят на криеница с полицията, в

...
Хората да не си играят на криеница с полицията, в
Коментари Харесай

Да не си играем на криеница с полицията, препоръча Борисов

Хората да не си играят на гоненица с полицията, в опит да избегнат ограничаващите ограничения, въведени в опит да се ограничи разпространяването на ковид. Това прикани министър председателят Бойко Борисов при визитата си през днешния ден на граничния пункт " Капитан Андреево ".

" Хората към този момент са доста диспиплинирани. Проблемът е когато събота и неделя е топло времето. Тогава се крият. Мерките си важат, нека не са постанова и повече да се стягат. Не играем на гоненица. Който победи и надхитри, той след това може да болести или почине ", сподели той пред публицисти, в отговор на въпрос дали ще има още ограничавания на напредването.

За всеки има отмъщение, предизвести министър Маринов

Според Борисов на КПП-тата на входовете и изходите на регионалните градове контролът съзнателно не е по-строг, с цел да не се пречи на хората да работят. По мотив клип в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин лидер се подиграва на полицейски патрул на подобен пункт, министърът на вътрешните работи Младен Маринов сподели, че в последна сметка всеки получава отмъщение. Той увери, че наложените наказания за нарушение на рестриктивните мерки ще се събират по надлежния ред.

" Наказателното разпореждане, минава през правосъдни етапи и отива за събиране ", посочи той. В отговор на имитация, че съдилищата не работят, министърът сподели, че административно-наказателните производства си вървят. По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разгласи, че досега глобите за нарушение на рестриктивните мерки са към 300.

Проблемът с тировете бил решен

Борисов, съпроводен и от представители на превозвачите, посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", с цел да види дали върви обикновено пропускането на българския камиони. На място той разгласи, че казусът с тировете е решен.

" Нашата цел е нашите камиони да вървят бързо и нашите артикули да вървят бързо. Това е правилото ", уточни министър председателят. В момента на построения буферен паркинг на бившето военно летище " Узунджово " има 80 задгранични камиона, чиито водачи изчакват там да мине интервалът им на карантина, какво е условието на турските управляващи, сподели министърът на вътрешните работи. Такова условие няма към българските тирове и водачи.

По мотив недоволство на общински съветници от Българска социалистическа партия от Хасково, че този паркинг основава заплаха от болести, Борисов заключи, че риск няма, като единственият риск за страната е Българска социалистическа партия.

" Дневник " следи обстановката с ковид в развиване в действително време. Всичко от деня - тук.

Какви са рестриктивните мерки по време на изключителното състояние - тук

За контрола на хората под карантина - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1251)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР