Хората често правят грешки и нараняват чувствата на другите, но

...
Хората често правят грешки и нараняват чувствата на другите, но
Коментари Харесай

Само скъпите на сърцето ни хора са способни да ни причинят истинска болка

 жена-в-гръб

Хората постоянно вършат неточности и нараняват възприятията на другите, само че същинска болежка са способни да ни причинят единствено хората, които обичаме откровено. Тези, с които сме открили прочувствено близки връзки, имат над нас просто голяма власт, която не може да се съпостави с никоя друга.

Можете да поставите прочувствена отбрана сред себе си и злия началник. Имате опция да спрете да поддържате връзка с индивида, който се пробва да ви манипулира. Можете да се отбраните от крадци благодарение на врата със сот и спомагателни ключалки. Но не сте способни да се скриете или избягате от околните ви хора.

Свързани сме с тях с усеща, страсти, мисли. И тази близка връзка разрешава да установим над тях просто неограничена власт.

Затова болката, която ни предизвиква близкият човек, оставя в душата ни рана, която мъчно се изцелява. И, в случай че желаете вярвайте, в случай че желаете не, жестоките думи и действия от негова страна могат да доведат до гибелта на индивида, който го обича.

Кардио хирургът лекар Лоуън един път споделил, че всички негови пациенти са били жертви на околните си хора… 

Един от тях имал токсични връзки с майка си, бащата на различен пациент бил тираничен човек. Трети пациент бил изоставен от обичаната си жена, а на четвъртия брачната половинка му изневерила.

Получило се по този начин, че всички тези хора били пратени в болничното заведение не от враговете, а от околните си или, както ги назовават психолозите, „ прочувствено значимите хора “.

Точно заради тази причина мнозина от нас се боят да обичат, да разкрият душата си и просто да се доверят на някого. Така те се пробват да не разрешат на своя „ прочувствено важен “ човек да господства над тях.

„ Трябва да бъдем положителни с тези, които са прочувствено самостоятелни от нас. Просто да бъдем по-нежни както в думите, по този начин и в постъпките си “.

Но каквото и да е станало, същински може да излекува нашите рани отново този човек, който е „ прочувствено важен “ за нас.

Това може да бъде психолог, пораждащ в нас доверие и почитание. Приятел, който ни оказва позитивно въздействие. Любимият ни братовчед. Общуването с тях се трансформира за нас в противоотрова против предателските и жестоки думи и постъпките на тези, които обичаме с цялата си душа.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР