Хората често ни изненадват. Нека да вземем някои известни личности

...
Хората често ни изненадват. Нека да вземем някои известни личности
Коментари Харесай

Това са най-изненадващите връзки между известни личности

Хората постоянно ни изненадват. Нека да вземем някои известни персони за образец. Кой би предположил, че София Лорен може по някакъв метод да е обвързвана с Мусолини, а Том Ханкс е отдалечен братовчед на Ейбрахам Линкълн?! Ето и няколко известни персони, които изненадващо са имали някаква връзка между тях.

Ейбрахам Линкълн и Том Ханкс

По майчина линия, от Нанси Ханкс, американският артист и притежател на два Оскара се пада трети братовчед на 16-тия президент на Съединени американски щати - Ейбрахам Линкълн, прочут още като Честният Ейб.

Джордж Буш и Хю Хефнър

Каква връзка може да имат един закостенял републиканец и президент на Съединени американски щати и основателят на " Плейбой "? Ами, роднинска.

Двамата са далечни братовчеди по майчина линия на Буш, посредством техния общ родственик Томас Хинкли, който ги обвързва с още едно известно име - Джон Кери, държавният секретар на Съединени американски щати по време на кабинета на Барак Обама,пише Блиц.

И като става въпрос за Обама...

Чърчил, Обама и шестима други американски президенти

също имат роднинска връзка. Барак Обама, наследник на Барак Обама-старши – негър кениец, и Ан Данъм – бяла американка от Канзас, се оказва девети братовчед на английския министър-председател Уинстън Чърчил.

Проучване на най-старото генеалогично сдружение в Съединени американски щати - " New England Historic Genealogical Society ", открива, че Обама има роднинска връзка с шестима други президенти измежду които Буш - старши, както и синът му, Джералд Форд, Линдън Джонсън, Хари Труман и Джеймс Мадисън.

София Лорен и Бенито Мусолини

Въпреки че двамата не са директно свързани, те имат много близка връзка.

Сестрата на София - Мария Сиколоне, е омъжена за сина на Мусолини - Романо Мусолини, което прави диктаторът сват на италианската актриса.

Марк Твен и Хелън Келър

В сводното си време известният американски публицист е помагал на млад създател, който напълно скоро също се трансформира в една авторитетна персона в литературните среди - Хелън Келър.

За разлика от гореизброените персони, двамата нямат роднинска връзка. По разкази на Келър те се срещат на формален обяд в Библиотека Марк Твен (основана от самия Марк Твен през 1908 година в Рединг, Кънектикът), където писателят се впечатлява от младата авторка и стартира да подкрепя развиването ѝ финансово и като неин креативен ментор.

Двамата остават близки до гибелта му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР