Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория Най-добър

...
Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория Най-добър
Коментари Харесай

Български хор спечели Латино Грами

Хорът Нови български гласове получи влиятелната статуетка в категория " Най-добър фламенко албум " за албума си " Al este del cante ".
Хорът е основан в Нов български университет и в него вземат участие алумни и студенти на Университета. Създател и диригент на групировката е Георги Петков.
Проектът с истинска музика и нови тълкования на испанското фламенко и българския фолклор, са преплетени в обединен живописен облик. Вокалните аранжименти са дело на композитора и диригент на плана – доцент доктор Георги Петков, учител в департамент " Музика " на Нов български университет.
Албумът е записан онлайн през месец август 2017 година от концертите на Арканел с Нови български гласове в Алахар, Ла Гранха и Мерида, Испания.


" В състава на най-младия камерен национален хор Нови български гласове съм присъединил главно студенти от Нов български университет, които са минали школата по национално пеене на Нелка Петкова. С тези младежи работя още от НМУ " Л. Пипков ", където съм бил техен преподавател и ги познавам добре. Всички те са част и от " Фолк-джаз групировката " на Нов български университет, където не престават да вземат участие и след тяхното довеждане докрай. Една от огромните ми фантазии като учител е да видя на международна сцена наши студенти от Нов български университет и възпитаници от Национално музикално учебно заведение " Любомир Пипков ". Този новаторски интернационален музикален план ми дава тъкмо такава опция. Радвам се доста на тези младежи с прелестни професионални качества и умения, които ме карат да се усещам горделив! Шест от осемте девойки, с които представихме новият албум " Al este del cante " в Испания през май 2018 година, са ученици на Нов български университет ", споделя доцент доктор Георги Петков, диригент и аранжор на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР