Хора от всички възрасти се състезаваха в едно от най-странните

...
Хора от всички възрасти се състезаваха в едно от най-странните
Коментари Харесай

75-годишен е най-възрастният участник в състезание по бой с възглавници

Хора от всички възрасти се състезаваха в едно от най-странните събития в Япония - съревнование по пердах с възглавници . Събитието се организира в дребното рибарско градче Ито, единствено на 150 километра южно от Токио. Квалификациите по народен шампионат за пердах с възглавници през идната година са инициирани от група възпитаници от междинните учебни заведения в Шизуока. Идеята се родила през 2013 година, съобщи БГНЕС.
Бойците на възглавници стартират да се преструват, че спят на олекотени завивки на земята. Но когато зазвучи специфичен сигнал те стават на крайници и се втурват, с цел да сграбчен възглавница. Това е комбинация сред национална топка и шах, като тимовете хвърлят възглавници един против различен и в същото време защищават „ краля “ от нахлуване.  Олекотените завивки могат да се употребяват като щитове единствено от един състезател от всеки тим. Състезанието се състои от няколко 2-минутни сета.
Регионалният шампионат през днешния ден включваше 16 тима. Участниците са представители на локални компании, баскетболни тимове в междинните учебни заведения и атлетически клубове. " Чрез тренировки един тим може да победи дълго време ", споделя най-възрастният войник в тазгодишните квалификации - Казутеру Такигава, който е на 75 година Именно в неговия тим е и вторият най-млад играч – 9-годишната Сода Ваманобе, спечелила шампионата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР