Хора от цялата страна се събраха на протест в защита

...
Хора от цялата страна се събраха на протест в защита
Коментари Харесай

Над 50 000 подписа и протест в защита на мечката, нападнала жена край Белица

Хора от цялата страна се събраха на митинг в отбрана на мечката, която атакува жена край Белица, заяви Българска национална телевизия.
Още по тематиката
" Гората е домът на дивите животни и ние там сме посетители. Време е да спрем заличаването на нашата природа и животни ", споделят уредниците.

Протестиращите предадоха над 50 000 подписа на кмета на града Радослав Ревански с искане мечката да не бъде отстреляна. Градоначалникът пък ги увери, че мечката е прогонена високо в планината и няма да бъде убита.

Преди седмица мечка атакува млада жена, излязла да бере гъби в гората над Белица. Пострадалата оцеля, макар пострадванията, само че локалните хора се изплашиха от нападението. Кметът Радослав Ревански изиска позволение за отстрел на мечката и Министерството на земеделието го издаде. След това обаче стана ясно, че предпазеното животно ще бъде убито единствено, в случай че още веднъж прояви експанзия. Природозащитниците обаче се тормозят по какъв начин управляващите ще разберет, че точно същото животно е нападнало още веднъж.

След случая горски чиновници всеки ден обикалят гората и прогонват с крясъци, вувузели и повдигане на звук мечката във високата част на Рила. Има и пет фотокапана, само че мечката не е засичана повече в региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР