Хора, носещи тениски с руски мечки и размахващи знамена със

...
Хора, носещи тениски с руски мечки и размахващи знамена със
Коментари Харесай

АФП: Войната не спря българските русофили - хора с руски мечки на тениските и знамена със Z подкрепиха Путин

Хора, носещи тениски с съветски мечки и размахващи флагове със признака " Z " и плакати на Путин - войната в Украйна не спря българските русофили, които се събраха край Калофер през днешния ден, с цел да изразят поддръжката си за Русия.

В балканската страна - член на Европейски Съюз и НАТО с исторически близки връзки с Русия - към момента има доста жители, които изпитват носталгия по някогашния комунистически режим.

Митингът в поддръжка на Москва се организира в миг, когато София се готви да се върне към изборите, а страната се бори за своята прозападна еднаквост.

Христо Ганев, 60-годишен водач, дойде рано на събитието в неделя и си купи тениска с надпис " Z " от една от многочислените сергии за продажба на джунджурии и сувенири.

" Без Русия България нямаше да съществува ", сподели той пред Агенция Франс Прес, визирайки Руско-турската война от 1877-1878 година, в която Русия освобождава България от петвековното османско господство.

Ганев е женен за рускиня, с която се среща, когато работи в Сибир през 80-те години на предишния век, и споделя, че поддържа нашествието на президента Владимир Путин в Украйна.

Той има вяра на изказванията на Путин, че войските са нужни за " битка с нацизма ", и споделя, че даже поддържа нуклеарна война, " в случай че това е цената, която би трябвало да се заплати, с цел да се освободиш от американското владичество ".

За разлика от множеството други европейски страни, в България постоянно се организират проруски манифестации, както и проукраински събирания.

Събитието в неделя трябваше да се организира на брега на езерото Копринка, само че локалният кмет отхвърли да го провежда.

Вместо това проруският протест се организира на половин час път в планинско място с аспект към град Калофер.

" Това е единствената свободна колекция в света ", споделя Николай Малинов, водач на организацията, която сплотява българските русофили.

През 2019 година българските прокурори упрекнаха Малинов в шпионаж в интерес на Москва - същата година Путин го награди с държавна премия - Орден на дружбата.

Идеята му за сливане на българите в " интернационално русофилско придвижване " получи утвърждението и на Сергей Лавров -- външния министър на Русия -- когато двамата се срещнаха неотдавна в Москва, сподели той.

" За българите да обичаш Русия е като да обичаш майка си ", сподели той пред събралото се голям брой в неделя под бурни овации.

Сред най-младите, които се включиха в митинга, беше 17-годишният Георги Иванов, който беше завит в съветски байрак. " Оценявам властническите режими, тъй като те подсигуряват единение, без да се тормозят за етническите и половите малцинства ", сподели гимназистът и съобщи, че не има вяра на изказванията, че съветските войски са направили военни закононарушения в Украйна.

Повечето българи на междинна възраст са изучавали съветски език в учебно заведение, схващат езика, а някои от тях постоянно наблюдават съветските вести.

Двете страни споделят близки култури най-много поради кирилицата и православното християнство.

В годините на комунизма София е считана за най-верния съдружник на Москва.

Една от участничките в конференцията, която беше на седемдесет години и се споделяше Венета, носеше афиш в поддръжка на референдумите за присъединение към Русия, провеждани от промосковските управляващи в четири украински области.

Пред Агенция Франс Прес т съобщи, че би приветствала същата опция в България. Проведено през април социологическо изследване сподели, че съвсем половината от българите считат, че Русия не е виновна за обстановката в Украйна, а мнозина не поддържат доставките на оръжие за Киев.

А седмица преди изключителните парламентарни избори мнозина имат опасения по отношение на политическата посока на страната.

" Жалко е, че българите, които значително са русофили, се оставиха да бъдат ръководени от шепа прозападни хора ", споделя 66-годишната Татяна Иванова - рускиня, която живее в България от четири десетилетия.

Твърдо проевропейски насоченият някогашен министър-председател Кирил Петков ще се опита да се върне на власт на идните избори на 2 октомври. Той завоюва последния избор през ноември 2021 година, само че кабинетът му беше свален с избор на съмнение през юни.

Консерваторът Бойко Борисов, който ръководеше страната съвсем непрестанно сред 2009 и 2021 година, е кандидатът, който съвсем несъмнено ще завоюва.

Анализаторите обаче предизвестяват, че той може да има усложнения със основаването на коалиция, а някои предвиждат нови избори през идващите месеци./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР