Хора на Босия и бивши служители на ДАИ имат намерение

...
Хора на Босия и бивши служители на ДАИ имат намерение
Коментари Харесай

Министерство на транспорта с ексклузивни разкрития пред БЛИЦ за нахлуването на протестиращи

" Хора на Босия и някогашни чиновници на ДАИ имат желание да осъществят цивилен арест към мен поради корупцията с автомобилна регистрация. Охраната не ги е позволила и е извикала полиция. След 1 час, те някак успяваха да отворят автоматизираната врата с принадлежности и нахлуваха по стълбите. Полицаите ги овладяха и ги изведоха. " Това разкри зам.-министърът на превоза Ангел Попов пред БЛИЦ.

Той изясни, че не се опасява от обществен напън и няма да се подведе откакто те не са посочили нищо като сигнали в последната година. Попов изясни, че всички неща, които разясняват са за остарял интервал от време - 2014 и 2015 година, за които са осъществени инспекции.

" Министерството е подавало сигнали за всички арести. Установени са груби нарушавания при някои пунктове, като 350 са подложени на конвенционален контрол. Установено е от Национална агенция за приходите, че не са регистрирани прегледи, чиято обща стойност е близо 20 милиона лв.. Около 11 авто школи са с отнети права ", добави той пред медията ни.

Преди акцията е имало среща и със чиновници от службите.

" Подготвят се съществени законодатрелни промени. Например наложително въвеждане на изпит на полигон. Искаме да върнем това. Също по този начин маршрута да бъде с автоматизирана система, която да избира от къде да се минава, с цел да не бъдат давани по-лесни или по-трудни пътища и за всички да бъде еднообразно.

Искаме и нова система в практическия изпит, която ще съставлява понижаване на изпитните въпроси и въвеждане на интерактивни видео фрагменти, в които да се схванат реакциите на водача. Остава концепцията за предпазени бели коли, които да са държавни и да минимализират присъединяване на субективни фактори, с цел да се ревизират изпитвачите дали оказват помощ посредством натискане на педали или пропуснат мигач, това може да стане единствено с държавни коли. Нужни са към 120 такива коли ", добави още той.

Попов разкри, че в последната година има 100-тина случая с фалшви персонални карти.


Заместник-министърът на превоза Ангел Попов

От министерството желаят да създадат и връзка сред уредите за премерване на автомобила с централизирана система, тъй че сега, в който уреда види, че автомобила е механически нередовен, да бъде подаден сигнал. Контролът над всички автосервизи е измежду целите на министерството сега.

" Хората нямат никаква гаранция и отбрана на правата им. Ако да вземем за пример е трябвало да ви бъдат заменени накладките и стане злополука, да се види в системата къде се е правил ремонта и да носят отговорност за това. Така ще има електронна система с история за всеки автомобил и ще се усъвършенства техническата редовност на пътните транспортни средства. Ще бъде доста по-лесно и закупуването на автомобил, защото ще можете да видите всичко, което в годините е правено по него и ще имате ясна визия за положението му все още ", сподели още Попов.

Министерство на превоза ще изиска и да бъде отстранена таксата за престой в такситата.

" Искаме да няма такса престой за такситата, каквито са и условията по евродиректива. С „ минута-престой” се водят най-големите измами. Трябва да има закрепена и предпазена връзка сред устройството и апарата. В момента помпите, които се употребяват, са едни дребни чипове, които са съвсем незабележими. Чрез тях се прави точно тази машинация, а нашата цел е да я отстраняваме и пасажерите да бъдат предпазени ", заключи той.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР