Хора, които уж събират пари за благотворителност за Коледа, ни

...
Хора, които уж събират пари за благотворителност за Коледа, ни
Коментари Харесай

Много внимавайте на празниците! МВР предупреди за нещо много опасно

Хора, които сякаш събират пари за щедрост за Коледа, ни обират жилището. За това сигнализираха от Министерство на вътрешните работи, откъдето са изготвили рекомендации по какъв начин да се пазим от крадците по празниците, предаде в. " Монитор ".

Според специалистите по сигурността към този момент се следи наклонност по вратите на жилищата да звънят разнообразни хора, които постоянно носят папки със сърцераздирателни фотоси.

В множеството случаи събират пари за заболели и небогати деца, с които да им подсигурят вечеря за Коледа. Сумите, които желаят, са алегорични. Не в това обаче се крие заплахата. Оказва се, че това са или доносници на крадците или даже самите крадци.

„ Често зад благородната идея се крият изпечени мошеници. Ако ги пуснете в дома си, все едно сами съобщавате на нарушителите какво има у вас “, обясниха от полицията пред „ Монитор “. От там допълниха, че преди съвсем всеки един удар се събира информация, а бандитите стават все по-изобретателни, с цел да си я набират.

Освен като просещи лепта те могат да се показват и за амбуланти търговци, които продават дребни движимости като дарове за празниците. „ Предлагат играчки за елхата, дребни статуетки, порцеланови чаши и други Идеята им обаче не е да изкарат пари от дрънкулките, а да надникнат какво има в дома ви.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР