Хонконг, Сингапур и Осака са класирани като най-скъпите градове за

...
Хонконг, Сингапур и Осака са класирани като най-скъпите градове за
Коментари Харесай

Как пандемията ще “разклати най-скъпите градове за живот в света

Хонконг, Сингапур и Осака са класирани като най-скъпите градове за живеене в света. Но това може да се промени, след пандемията от ковид и нейното въздействие, написа BBC.

Градовете, които получават огромна част от приходите си от туризъм, биха могли да станат " по-евтини ", защото стопанските системи им се свиват и цените сепонижават.

Това е една от прогнозите, направени от Economist Intelligence Unit(EIU), който наблюдава разноските за живот в международен мащаб.

Проучването е направени през ноември 2019 година, преди коронавирусът да се трансформира в пандемия. Следващото сходно изследване може да наподобява доста друго.

Градовете, които разчитат на туризма, ще станат очевидец на прочут напън върху цените. Така че Сингапур и Хонконг може да не задържат първото място в конкуренцията ", сподели Саймън Баптист, основен икономист на EIU.
 Как коронавирусът повлия на международния туризъм?
Как коронавирусът повлия на международния туризъм?

25 000 полета до Китай са анулирани за седмица

Въздействието на ковид подложи на огромни тествания международната стопанска система, като промишлеността на пътуванията и туризма е измежду най-тежко засегнатите. Хонконг и Сингапур са от градовете, които биха могли да виждат огромен спад в приходите, защото търсенето на развлекателни действия, заведения за хранене и места за настаняване се намали доста. Това по-слабо търсене може да понижи цените, като направи тези градове по-евтини за живеещите им.

Според отчетът на EIU Осака " измести " Париж от първите си три най-скъпи града като по-силната йена, направи третия по величина град на Япония по-скъп за живеене. Авторите на отчета преглеждат над 400 цени в 160 продукта и услуги. Това включва коли и електронни артикули, при които са следени огромни спирания в доставките в Китай.

Докато автомобилната индустрия беше мощно повлияна от прекъсването на фабриките в Китай през януари и февруари, производството последователно се възвръща до равнищата от преди ковид. Това може да докара до по-занижени цени на коли, защото производителите и дилърите имат остатък от ресурси.

" След като търсенето стартира да се възстановява, нормално чакаме цените на транспортните средства да са по-ниски, а не по-високи, защото производителите на коли и дилърите се пробват да завоюват изгубени доходи. В някои страни или райони, където автомобилната промишленост е огромна, дотациите в допълнение ще оказват помощ за по-ниски цени ", сподели Ана Николс от EIU.
 Автоиндустрията в Европа дава претовареност на 14 милиона души. И в този момент тя последователно стопира работа
Автоиндустрията в Европа дава претовареност на 14 милиона души. И в този момент тя последователно стопира работа

Три от най-големите автомобилни производители затварят общо 35 завода поради епидемията

Потребителите могат да се ориентират към марки коли, които имат по-силни вериги за доставки и по-малко спирания, добави тя.

EIU предвижда също по този начин, че разноските за живот в някои градове могат да се покачат, защото ограниченията за закъснение на разпространяването на вируса усилват режийните разноски на бизнеса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР