Скромната тенденция в Китай „добро за брак“ предизвиква феминистки фурор

...
ХОНКОНГ (Ройтерс) – Модна тенденция в Китай, наречена добро за
Коментари Харесай

ХОНКОНГ (Ройтерс) – Модна тенденция в Китай, наречена „добро за брак“, предизвика буря в социалните медии, като десетки жени казват скромното , женственият стил играе ролята на полови стереотипи и обезсърчава финансовата независимост.

Тенденцията наскоро стана популярна, след като няколко влиятелни лица в социалните медии популяризираха начини, според които биха направили жените по-привлекателни за потенциалните съпрузи, докато служителите се борят с начини да стимулират броят на браковете и ражданията, които спаднаха до рекордно ниски нива през миналата година, което доведе до първия спад на населението от шест десетилетия.

Броят на новородените е тясно свързан с процента на брака поради официалните политики, които правят за самотните жени е трудно да имат деца.

„Отчаяно се стремя към стила „труден за брак“. Обичам да спортувам, да пазарувам и съм супер феминистка, която обича да спори“, един потребител публикува в китайската социална медийна платформа Weibo.

Друг потребител на Weibo публикува: „Толкова съм щастлив сам. Супер щастлив! Бъдете момиче, което трудно се омъжва, разумно, егоистично, обича себе си."

Пастелният грим и скромното облекло, които са отличителният белег на стила "добър за брак", се основават на "Брилянтно Момичета“, драма от 2021 г., която се съсредоточава около жена, която иска да се омъжи възможно най-бързо.

На китайски тази тенденция буквално се превежда като „добра семейна традиция“. Традиционно жените се възприемат като основни полагащи грижи за децата и домакинствата си.

Много млади китайски жени посочват високите разходи за отглеждане на деца, провалената кариера и нежеланието да се омъжат като основните причини да не искат деца.

Ангел, потребител на китайския сайт за социални медии Little Red Book каза, че работи усилено, за да бъде „трудно да се омъжи“.

„В крайна сметка най-важното нещо е да бъдеш богат и финансово независим“, каза тя.

(Репортаж от Farah Master, Dorothy Kam и редакцията в Пекин; редакция от Miral Fahmy)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР