Хонконг е най-скъпият град в света за чужденци. Това сочи

...
Хонконг е най-скъпият град в света за чужденци. Това сочи
Коментари Харесай

Хонконг е най-скъпият град в света, ето на кое място е София

Хонконг е най-скъпият град в света за чужденци. Това сочи тазгодишното издание на класацията на американската консултантска компания Mercer, съобщи AFP.

Миналогодишният водач бе анголската столица Луанда, която обаче в този момент пада чак до шесто място.

На втора позиция след Хонконг се подрежда Токио , а на трета - Цюрих. Челната петица на най-скъпите градове се добавя от Сингапур и Сеул.

Изследването, направено през март, взема като референтни Ню Йорк (13-о място тази година) и щатския $. Сравняват се над 200 мегаполиса съгласно десетки параметри като цената на превоза, храната, облеклото, почивката, домакинските уреди и разноските за жилище.

В тазгодишната ранглиста София заема 175-о място.



След нашата столица се подрежда Букурещ на 176-о.

Европейските градове, тласнати нагоре от повишаването на еврото по отношение на $, като цяло са се изкачили в подреждането за 2018 година. Париж (34-о), Рим (46-о), Мадрид (64-о ) и Виена (39-о) са измежду столиците в Западна Европа, които регистрират най-значително издигане.

В същото време американските огромни градове понасят резултата от понижението на курса на $ и слизат надолу в класацията. Сан Франциско и Лос Анджелис са отстъпили със 7 и с 13 позиции, с цел да се класират надлежно на 28-о и на 35-о място.

Най-евтините градове за чужденци пък са Бишкек (Киргизстан), Тунис (Тунис) и Ташкент (Узбекистан), който заема последното 209-о място в подреждането.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР