Хонда е в списъка на доставчиците на задвижващи системи във

...
Хонда е в списъка на доставчиците на задвижващи системи във
Коментари Харесай

Най-сериозните претенденти да получават мотори от Хонда

Хонда е в листата на доставчиците на задвижващи системи във Формула 1, които възнамеряват да вземат участие в международния шампионат от 2026 година, когато влизат в действие новите механически правила. И може би за първи път от началото на втората турбо епоха в историята на Формула 1 няма да има дефицит на задвижващи системи, защото в тази група влизат и Ред Бул Пауъртрейнс-Форд, Ферари, Алпин, Мерцедес и Ауди. От Япония към този момент дадоха да се разбере, че не преглеждат разновидността да имат личен тим, тъй че ще търсят сътрудници. Да забележим кои може да са те.

Астън Мартин

Съвместната работа на Астън Мартин с Хонда ще е потребен ход и за двете страни. Тимът на Лорънс Строг влага съществено в инфраструктура и съоръжение, с цел да се бори с най-хубавите във Формула 1 и в близко бъдеще би трябвало да дойдат и резултатите, въпреки всичко приказваме за нова база и нов аеродинамичен тунел. Сега Астън Мартин е клиент на Мерцедес и отборът употребява чудесно богатия опит на доставчика си. А и за 2026 факторът “Алонсо ” най-вероятно към този момент няма да е значим.
 Хонда назад във Формула 1 за 2026 Хонда назад във Формула 1 за 2026
Хаас

В последната година от Хаас ускориха доста съществено връзките си с Ферари, като отборът даже отвори техническа база в Маранело, тъкмо до базата на Скудерията, също така нае и някои значими фигури, работили до момента за италианците. Така че промяна на посоката и съюз с Хонда не звучи изключително евентуално.
 Ред Бул и Хонда ще повдигнат „ Китайска стена “ между тях Ред Бул и Хонда ще повдигнат „ Китайска стена “ между тях
Джийн Хаас към този момент на няколко пъти отхвърля предложения на Майкъл Андрети да продаде отбора си и има голям бизнес и състезателен опит, с цел да види преимуществата от промяната на Ферари с Хонда, в случай че това ще се отрази позитивно на отбора му. Хаас не е маниак на тематика “заводски статут ” като Рон Денис, само че и за него това е значимо.

Макларън

Ще има ли трети опит за взаимна работа на Макларън с Хонда? Макларън има контракт с Мерцедес най-малко до края на 2024, а след триумфите на Хонда с Ред Бул, може би кошмарът от завръщането на японците в спорта от близкото минало е пропуснат. Така че, вероятността за взаимна работа не е теоретична, защото Зак Браун е извънредно удобен човек.

Уилямс

Третият потребителски отбор на Мерцедес в този къс лист може би най-трудно ще се раздели с моторите на някогашните първенци. Но това ще зависи главно от някогашния основен пълководец на Мерцедес Джеймс Ваулс, който в този момент е отпред на отбора и притежателите чакат от него смели дейности, които ще върнат Уилямс в челото на колоната. А Уилямс има славна история с Хонда, не е единствено Макларън.

Всичко това са единствено спекулации и тематика за размисъл, само че несъмнено ще е забавно кой към кого ще се ориентира за идващия интервал от развиването на Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР