Холивудският актьор Кевин Спейси отрече категорично твърденията, че е извършил

...
Холивудският актьор Кевин Спейси отрече категорично твърденията, че е извършил
Коментари Харесай

Кевин Спейси отрече обвиненията в сексуално посегателство

Холивудският артист Кевин Спейси отхвърли " изрично " изказванията, че е направил полово посягане против трима мъже. Американската звезда се яви през днешния ден в лондонски съд , с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.

Заместник-главният магистрат Тан Икрам го освободи под гаранция до идващото чуване, планувано за 9:30 ч. (08:30 ч. по Гринуич) на 14 юли в съда в Южен Лондон.

62-годишният Спейси излезе ухилен от постройката на съда, само че не направи никакъв коментар пред тълпата от чакащи кореспонденти, фотографи и телевизионни камери.

По време на чуването, траяло 28 минути, не бяха направени публични изказвания. Адвокатът му Патрик Гибс съобщи пред съда: " Г-н Спейси изрично отхвърля да е направил каквото и да било закононарушение по този случай. ”

Съдията отдръпна публично заповедта за арест , издадена преди две седмици, откакто чу, че двукратният притежател на " Оскар " е дошъл в Лондон в понеделник, с цел да се яви персонално.

" Казаха ми, че сте сътрудничили на управляващите в Ню Йорк и непринудено сте участвали на това произвеждане тук през днешния ден ", сподели му съдията.
В Англия и Уелс първото явяване в магистратските съдилища е най-вече процедурно, като прокурорите излагат обвиняванията, а съдията дефинира гаранцията.
Обикновено обвинените не са задължени да вършат публични изказвания. По-сериозните каузи се изпращат в Кралския съд, където съдиите имат по-големи пълномощия за изговаряне на присъди.

Кралската прокуратура съобщи предишния месец, че е разрешила против Спейси да бъдат повдигнати обвинявания.

Първите две обвинявания в полово посягане датират от март 2005 година в Лондон и засягат еднакъв мъж, който в този момент е на 40 години.

По третото обвиняване се твърди, че през август 2008 година в Лондон артистът е направил полово принуждение против мъж, който в този момент е на 30 години.
Четвъртото обвиняване за полово посягане се твърди, че е осъществено в Глостършир, Западна Англия, през април 2013 година против трети мъж, който в този момент е на 30 години.

Нито една от хипотетичните жертви не може да бъде разпозната според британското законодателство.

Ограниченията за отразяване не разрешават на медиите да навлизат в детайлности по отношение на обвиняванията, с цел да се избегне предубеждаване на журито по време на възможен правосъден развой.

След известието на прокуратурата предишния месец Спейси съобщи, че е " отчаян " от решението.

В изказването си обаче той сподели: " Ще се явя непринудено в Обединеното кралство незабавно щом това бъде проведено и ще се пазя против тези обвинявания. ”

БГНЕС напомня, че сред 2004 и 2015 година Спейси беше артистичен шеф на лондонския Old Vic Theatre. 62-годишният артист и режисьор, спечелил две награди " Оскар ", беше в центъра на гръмък скандал в Съединени американски щати през 2017 година, откакто американският артист Антъни Рап го упрекна в полов тормоз , за който се твърди, че е осъществен преди към 30 години. По-късно още към 30 души насочиха сходни обвинявания. Заради абсурда артистът остана без работа и в действителност се озова в ситуацията на отритнат от обществото.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР