Холивудските звезди се подготвят за наградите Златен глобус след огромната

...
Холивудските звезди се подготвят за наградите Златен глобус след огромната
Коментари Харесай

Кои са номинирани за наградите “Златен глобус”

Холивудските звезди се приготвят за премиите " Златен глобус " след голямата година за киното, в която " Барби " и " Опенхаймер " преобладаваха в боксофиса, заяви Би Би Си.

Сред останалите номинирани на церемонията, която ще се организира по-късно в Лос Анджелис, са филмите " Убийци на цветната луна ", " Бедни неща " и " Минали животи ".

В телевизионните категории са номинирани Succession, The Crown и The Last of Us.

Глобусите означават първата огромна гала от сезона на филмовите награди, чиято кулминационна точка е връчването на Оскарите на 10 март.

На тазгодишните " Златни глобуси " има някои нови категории, в това число една, в която се правят оценка касовите достижения.
Основните номинирани:
Ема Стоун, Сандра Хюлер, Лили Гладстон и Кери Мълиган са измежду номинираните в двете категории за най-хубава актриса, които са разграничени на драма и мюзикъл или комедия.

Пол Джамати, Джефри Райт, Леонардо ди Каприо и Брадли Купър са отличени в двете категории за най-хубав артист.

Барби, екранизацията на Грета Гервиг за живота в куклата, води в класацията за глобуси с девет номинации.

Били Ейлиш, Дуа Липа и Райън Гослинг имат номинации за песните, с които вземат участие в саундтрака на кино лентата.

Барби завоюва 1,44 милиарда $ (1,14 млн. лева.) в международния боксофис и беше запаметяващо се пуснат на екран в един и същи ден с Опенхаймер, който взе 953 млн. $ (755 млн. лева.) и има осем номинации.

Биографичният филм на Кристофър Нолан за изобретателя на нуклеарната бомба Джей Робърт Опенхаймер не би могъл да бъде по-различен в тонално отношение, само че публиката се стичаше да гледа и двата кино лентата през лятото.

Седем номинации има филмът на Мартин Скорсезе " Убийци на цветната луна ", който споделя за членовете на племето осейдж, брутално убити през 20-те години на предишния век, когато бели заселници се пробват да навлязат в земите им, подтиквани от алчността за нефт.

Филмът " Бедни неща " е номиниран и в седем категории. В екранизацията на едноименния разказ на Йоргос Лантимос Ема Стоун играе бебе, чийто мозък е трансплантиран в тялото на стара жена, която се впуска в премеждие за себепознание по целия свят.

Режисьорският дебют на Селин Сонг " Минали животи " има пет номинации. Филмът споделя за жена, живееща в Съединени американски щати, която се свързва още веднъж с мъжа, който е бил най-хубавият ѝ другар в учебно заведение, когато е израснала в Южна Корея.

По четири номинации имат биографичният филм за Леонард Бърнстейн " Маестро ", правосъдната драма " Анатомия на едно проваляне " и " Май декември ", разказващ за актриса, която прекарва време с действителния обект на идващия си филм - жена, която е била в центъра на таблоиден скандал.

Водещ на тазгодишната гала ще бъде американският комедиант и артист Джо Кой.

Макар и да не е огромно име в Обединеното кралство, 52-годишният комедиант към този момент е водил специфични излъчвания за Comedy Central и Netflix. Сред актьорските му произведения са Haunted Mansion и Awkwafina Is Nora from Queens.

В изказване Кой споделя: " В кариерата си съм стъпвал на доста подиуми по света, само че тази ще бъде извънредно специфична.

" Толкова съм разчувствуван, че ще бъда хазаин на... Това е моментът, в който мога да накарам филипинското си семейство да се гордее с мен ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР