Холгер Руне ще играе първия си полуфинал на турнир от

...
Холгер Руне ще играе първия си полуфинал на турнир от
Коментари Харесай

Холгер Руне и контузия отказаха Алкарас на четврътфинал в Париж

Холгер Руне ще играе първия си полуфинал на шампионат от сериите Мастърс, откакто в профил международния №1 Карлос Алкарас в Париж. Двубоят завърши с отричане на испанеца в края на втория сет при резултат 6-3, 6-6. Това обаче не трябва да омаловажава триумфа на норвежеца, който за следващ път се показа на доста високо равнище.

В първата част Алкарас допускаше много повече непредизвикани неточности от нормално и офанзивите му не бяха с нормалните заостреност и точност. Това улесни доста задачата на Руне, който съумя да завоюва подаването на противника си, след което затвърди пробива и усили преднината си на 5-2. Алкарас отговори с гейм на нула, а в деветия навакса пасив от 30-0, само че все пак Руне остана непреклонен на сервис и завоюва сета с 6-3.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от съперниците не съумя да осъществя пробив. Руне можеше да го направи в откриващия гейм, до момента в който Алкарас имаше две благоприятни условия при 4-3, само че никой от двамата не разреши на съперника си да се откъсне в резултата. При 6-5 Карлос Алкарас изиска здравно спиране поради болежка в коремните мускули, само че се завърна на корта. Руне обаче завоюва подаването си и се стигна до тайбрек.

В него датчанинът реализира мини-пробив и поведе с 3-1, само че това се оказа последната точка в мача. След разиграването Алкарас съобщи, че не може да продължи и по този метод международният №18 се подреди измежду най-хубавите четирима в Париж, където ще търси реванш от Феликс Оже-Алиасим за провалянето си на финала в Базел отпреди седмица.

Get well soon, moves into the Paris semis with Alcaraz forced to retire after sustaining an injury in the second set
— Tennis TV (@TennisTV)

Малко по-рано Оже-Алиасим продължи мощното си показване след успех над Франсис Тиафо с 6-1, 6-4. По този метод той записа и се приближи до четвъртия си пореден трофей след тези във Флоренция, Антверпен и Базел.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР