Холандското правителство обяви нова инициатива за обществено здравеопазване, насочена към

...
Холандското правителство обяви нова инициатива за обществено здравеопазване, насочена към
Коментари Харесай

Холандия ще раздава безплатно слънцезащитни продукти

Холандското държавно управление разгласи нова самодейност за публично опазване на здравето, ориентирана към битка с възходящата заболеваемост от рак на кожата в страната: безвъзмезден слънцезащитен крем за всички поданици през летния сезон.

Дозатори за слънцезащитни артикули, наподобяващи публични станции за стерилизация на ръце, ще се появят в Холандия. Те ще обезпечат жизненоважна UV отбрана, като отстранен финансовите бариери, които преди този момент може да са попречили на някои да се защитят съответно.

Програмата започва, когато първият слънцезащитен дозатор беше показан на фестивал в Бреда, град в югозападната част на Холандия. Междувременно в югоизточната част на страната, покрай границата с Германия, се оповестява, че една от лечебните заведения се координира с държавните здравни застрахователи, с цел да финансира доставката на слънцезащитни артикули за 120 съществени учебни заведения, написа Daily Mail.

Очаква се тази грижовна стъпка да докара до обилни спестявания на разноски за опазване на здравето посредством понижаване на случаите на рак на кожата в страната. Това е изключително значимо, защото Централна Европа се бори с извънредно високи температури, които се чака да продължат и през идващите месеци.

Миналата година обаче Холандският здравен съвет, самостоятелен теоретичен съвещателен орган, предложи занемаряване на националната стратегия за скрининг на рак на кожата. Те се застъпиха за по-голям акцент върху даването на информация и смяната на държанието. В отчета си до министъра на опазването на здравето, обществените грижи и спорта съветът допуска, че успеваемостта на скрининговата стратегия може да бъде лимитирана, като се има поради, че доста случаи се откриват в ранните стадии и смъртността е ниска.

Ракът на кожата, изключително меланомът - най-смъртоносният тип - е възходящо безпокойствие в международен мащаб. Само във Англия от 1973 година насам смъртността от меланом се е нараснала с 219% при мъжете и 76% при дамите. В Съединените щати има към 5,4 милиона случая на рак на кожата годишно, отнемайки към 9500 живота годишно.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР