Холандският премиер Марк Рюте заяви в петък, че руският президент

...
Холандският премиер Марк Рюте заяви в петък, че руският президент
Коментари Харесай

Рюте: Путин иска да унищожи Европа, няма да спре с Украйна, ако не го спрем сега

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи в петък, че съветският президент Владимир Путин " няма да спре на Украйна, в случай че ние не го спрем в този момент ".

В обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации Рюте настоя, че " експанзията на Русия би трябвало да бъде спряна " и съобщи, че офанзивата на Москва против Украйна не е предизвикана .

Той даде обещание да продължи да поддържа Украйна и да й даде спомагателна военна помощ, която работи .

Холандският министър председател добави, че неотдавнашната тирада на Путин по отношение на мобилизацията и готовността да се употребяват " всевъзможни средства " за отбрана на Русия е знак за " суматоха " и " уязвимост ", потвърждавайки, че Путин е наясно, че губи спора . " Празните съветски закани остават студени ", настоя Рюте.
 Марк Рюте даде обещание на Украйна модерни тежки оръжия
Марк Рюте даде обещание на Украйна модерни тежки оръжия

Нидерландският министър председател чака дълга война

" Не споделям, че сме във война с Русия в дословния смисъл на думата, само че би трябвало да помогнем на Украйна с всички запаси, с цел да завоюва тази война . Ние вършим това за себе си, а не за Украйна ", сподели по-рано Рюте в тирада пред Народното събрание, оповестява " Анадолу ".

Руският президент Владимир Путин желае да сътвори велика " Руска империя  ... тази война няма да свърши с Украйна ".

" Тогава коя е идната жертва ? Тогава следствията за Украйна, прилежащите страни и НАТО и Холандия като цяло ще бъдат доста по-големи. "  

" Също по този начин сме под огромна опасност от война. Това визира нашата сигурност, нашата независимост и нашето благоденствие ", добави той.

Рюте сподели, че Холандия не може да разреши на Путин да унищожи " всичко, което сме построили дружно в Европа след Втората международна война ", добавяйки, че " не можем да се върнем към ера, в която силата на мощните надвива. Не можем да се върнем към съществени нарушавания на човешките права, изтезания и всеобщи гробове ".

Той акцентира, че не е вид Холандия " да се откаже да поддържа глобите, с цел да купува още веднъж на ниска цена газ от Русия. Това би означавало да приемеш изнудване ".
 Ирландия: Русия желае да върне Европа в терора на 30-те години на предишния век
Ирландия: Русия желае да върне Европа в терора на 30-те години на предишния век

Тогава Запада прекалено много се забави да се опълчи, " този ​​път не можем да си позволим тази неточност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР