Хофенхайм сложи край на серията на Щутгарт от 6 поредни

...
Хофенхайм сложи край на серията на Щутгарт от 6 поредни
Коментари Харесай

Хофе спря фантастичната победна серия на Щутгарт в Бундеслигата

Хофенхайм постави завършек на серията на Щутгарт от 6 следващи победи в Бундеслигата, побеждавайки го с 3:2 в страховит мач от 9-ия кръг на немския шампионат. Мачът, в който имаше две дузпи, направи по този начин, че „ швабите “ остават трети във краткотрайното класиране с 21 точки, до момента в който Хофе е на 5-о място с 18 точки в актива си. 

Мачът на „ MHPArena “ стартира стремително за гостите, които поведоха в резултата още в 5-ата минута. Вратарят на Щутгарт избави удар на Максимилиан Байер, само че топката стигна до Гриша Прьомел, който без да се колебае вкара гол.

След 20 минути игра Байер нахлу в наказателното поле на „ швабите “ и падна на земята след прикосновение с Антони Руолт. Съдията уточни бялата точка, откъдето Вут Вегхорст не сгреши и удвои резултата.

Точно преди приключването на половин час игра съдията отсъди нова дузпа, само че този път за домакините, откакто Оливер Бауман прати в нокдаун Денис Ундав. Зад топката застана пострадалия футболист, само че ударът му бе избавен от стража на Хофенхайм.

Щутгарт въпреки всичко вкара гол, който падна в 61-ата минута, когато Ундав комбинира с Крис Фюрих, който бе на чиста позиция, от която доста мъчно можеше да сгреши.

В 67-ата минута разликата още веднъж стана два гола, защото Роберт Сков получи топката от Байер и не остави шансове на Александър Нюбел.

Щутгарт, който бе без контузения си голмайстор Серу Гираси, който е контузен, не се предаваше и в 74-ата минута Денис Ундав се възползва от един рикошет, при който топката му попадна съвършено пред лицето и той с глава я мушна в мрежата.

До края на срещата опитите на домакините да стигнат до изравнително попадение не дадоха резултат и по този начин Хофенхайм нанесе едвам втората загуба на Щутгарт от началото на сезона.

Резултати от останалите мачове от кръга в Бундеслигата, играни по също време:

Аугсбург – Волфсбург 3:2

Байерн Мюнхен – Дармщат 8:0

Борусия Мьонхенгладбах – Хайденхайм 2:1

Вердер Бремен – Унион Берлин 2:0
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР