Ходенето на бос крак през горещи въглени е древен религиозен

...
Ходенето на бос крак през горещи въглени е древен религиозен
Коментари Харесай

Фирмено парти с ходене на бос крак през жарава завърши с десетки ранени

Ходенето на необут крайник през горещи въглени е античен набожен обред, който участва в доста култури на разнообразни места по света. През последните години обаче той се разпространява и като корпоративно упражнение за създаване на сплотени екипи, в които сътрудниците стават по-близки посредством споделените премеждия от изгорените стъпала.

Именно на сходен тиймбилдинг 25 чиновници на швейцарска рекламна организация бяха ранени, до момента в който вървели по горещи въглища в Цюрих. Десет коли за спешна помощ, два екипа за незабавна здравна помощ и няколко служители на реда пристигнали на мястото, с цел да оказват помощ, оповестява The New York Times.

13 души са били приети в болница за малко.

"Ние доста съжаляваме за случая и вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че чиновниците ни бързо ще се оправят “, обявиха от организацията в прессъобщение. Компанията обаче е отказала да даде повече детайлности за събитието.

Идеята, че ходенето през горящи въглени изисква особено вътрешно положение, стимулира трансформацията му от мистична духовна традиция в буржоазен план за самоусъвършенстване.

Но практиката в действителност се е появил преди хиляди години като фетиш и мистична традиция на разнообразни места по света, в това число и в България. У нас традицията на нестинарството е публикувана в региона на Странджа, само че обгръща и района на Източна Гърция.

Подобни ритуали съществуват без значение един от различен и в Бали, Фиджи, Индия и Япония.

През годините те стартират да се появяват в киното и малкия екран, а в най-ново време са постоянно употребен инструмент в мотивационните групови действия и семинари. Но при сходни прояви постоянно се стига до произшествия, напомня изданието.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР