Ходът на руския президент Владимир Путин за частично мобилизиране на

...
Ходът на руския президент Владимир Путин за частично мобилизиране на
Коментари Харесай

ЕС: Мобилизацията и референдумите показват отчаянието на Путин

" Ходът на съветския президент Владимир Путин за отчасти активизиране на войски, както и настояването за гласоподаване за анексиране на окупираните територии, демонстрират неговото обезсърчение от военните провали на Москва в Украйна ", съобщи Стано, представен от БГНЕС.

 

Той добави, че оповестяването на частична готовност от страна на Путин е явен сигнал към интернационалната общественост, че Русия е заинтригувана " да продължи войната ".

 

" Това още един път демонстрира, че Путин не се интересува от мир. Това е явен сигнал към интернационалната общественост, че той се интересува само от по-нататъшна разрушителна война ", сподели той. " Това е и още един знак за неговото обезсърчение от това по какъв начин върви експанзията му против Украйна ".

 

" Европейски Съюз не води война с Русия, а поддържа Украйна в отбраната на нейната самостоятелност и териториална целокупност ", добави Стано на конференция в Брюксел, разяснявайки речта на съветския президент Владимир Путин.

 

Белгийският министър-председател Александър де Кроо прикани страните от Европейски Съюз да запазят успокоение и да не наливат масло в огъня след речта на съветския президент.

" Трябва да реагираме умерено, да не наливаме масло в огъня. Не бива да предизвикваме ", сподели де Кроо.

В същото време той съобщи, че е належащо да се резервира позицията във връзка с Украйна и да се продължи да ѝ се оказва помощ. По думите му Белгия към този момент е предоставила помощ на Украйна на стойност 55 млн. евро и ще продължи да го прави. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР