„Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме

...
„Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Хляб няма да има, заради това се занимаваме със зрелища

„ Хляб няма да има, поради това би трябвало да се занимаваме със зрелища “

Така някогашният финансов министър Владислав Горанов разяснява следващия си разпит в Министерство на вътрешните работи за джипа пред публицисти. През декември стана ясно, че той кара търсен от Интерполджип и даде пояснения по случая.

"Токът нараства 6 пъти, бизнесите банкрутират и се търси омаскаряването на един някогашен политик. Три пъти пристигам поради автомобила, а един път по сигнала на "Боец " за кюлчетата, където към този момент съм разпитван и няма какво повече да кажа. Никога пари за Бойко Борисов не са минавали през мен ", съобщи Горанов.

Той обясни, че автомобилът е търсен от Република Мордавия, а не от Русия. Мордавия е република в състава на Руската федерация. Тя е част от Приволжкия федерален окръг и Волго-Вятския стопански регион.

"Тази кола е търсена от Интерпол по искане на Русия и тази кола мога да кажа, че напълно не е нова, както твърдеше и той, и притежателят на компанията. Имена няма да загатвам ", разяснява през декември вътрешният министър Бойко Рашков във връзка следствието, което тече в Главна дирекция "Национална полиция ".

Тогава той съобщи още, че на този стадий от делото са открили "много странни обстоятелства и разминавания ".Като образец даде, че колата е създадена август 2018 година, а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 година

Днес Владислав Горанов сподели, че няма какво повече да добави по случая, тъй като е единствено „ ползвателна автомобила ".

През декември 2021 година стана ясно, че някогашният финансов министър се е опитал да премине границата към Сърбия с "Тойота ", която е оповестена за търсене. Вместо колата да бъде арестувана на границата обаче, Горанов обръща и се връща навътре в страната. По-късно минава границата, само че с различен джип, съпроводен от началник на огромна автобусна компания.

Версията на Горанов е, че става дума за неточност, а "Тойота "-та е клонирана.

"Джипът на Владислав Горанов е изцяло постоянен. Купен е от Хамбург от формален дилър на "Тойота " и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се търси в Русия ", изясни шефът на "Мото пфое " Атанас Фурнаджиев на 18 декември, незабавно откакто се разбра за случая.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР