Хитовият спектакъл на Неда Соколовска ще вземе участие на Фестивала

...
Хитовият спектакъл на Неда Соколовска ще вземе участие на Фестивала
Коментари Харесай

Спектакълът „Забелязано в Благоевград“ на национален фестивал

Хитовият театър на Неда Соколовска ще вземе присъединяване на Фестивала на камерните форми във Враца

„ Забелязано в Благоевград “ е документален спектакъл, основан от срещите на артистите с разнообразни колоритни персони от града и техните диалози по най-актуалните и значими за тематики за града. Вдъхновен от едноименната Фейсбук група, този театър е атрактивен хибрид сред спектакъл, обществена акция, хепънинг и комедия на действителността. Разказва за най-актуалните за благоевградчани тематики като градската среда, изборите, уличните кучета, пазара, студентите, всекидневието на жителите и мн. други Главни герои в него са жителите на „ Еленово “ и „ Струмско “, работещите на пазара и доста други наши съграждани.

Участват актьорите Живко Гущеров, Жанет Каранова, Игор Дамянов, Албена Чобанова, Кънчо Кънев, Константина Георгиева, Недиляна Павлик и Александър Митев, а музика онлайн извършва Лъчезар Кацарски. Всички те по време на спектакъла употребяват слушалки, в който звучи документалният запис на действителните хора, които пресъздават на сцената.

Представлението „ Забелязано в Благоевград “ е селектирано за Фестивала на дребните театрални форми във Враца, който ще се организира този юни. Това е вторият народен културен конгрес, в който се включва „ Забелязано в Благоевград “, откакто предходната година донесе награди за женска роля и музика на Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски от фестивала „ Нова българска драма “ в Шумен.

Почитателите на театъра в Благоевград могат да се насладят на „ Забелязано в Благоевград “ на 17 април и 27 май в Зала 2 на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР