Хитовият филм на Вим Вендерс ПРЕКРАСНИ ДНИ влиза в разпространение

...
Хитовият филм на Вим Вендерс ПРЕКРАСНИ ДНИ влиза в разпространение
Коментари Харесай

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината този петък

Хитовият филм на Вим Вендерс " ПРЕКРАСНИ ДНИ " влиза в разпространяване по кината от 29 март и през април, след прожекциите си на София Филм Фест.

В Кан филмът на Вендерс бе номиниран за " Златна палма " и почетен с премията на Екуменическото жури, а Коджи Якушо в основната роля получи наградата за най-хубав артист. Филмът е и измежду кандидатите за " Оскар " за най-хубав интернационален филм и съгласно критиците е най-хубавият филм на Вендерс от последното десетилетие.

По всичко наподобява, че Хираяма е изцяло удовлетворен от монотонния си живот като чистач на тоалетни в Токио. Извън строго проведените си ежедневни привички, той се любува на пристрастеността си към музиката и книгите. Освен това той има и пристрастеност към фотографията. Поредица от непредвидени срещи, съпровождани от типичен рок саундтрак, селектиран от самия Вендерс, ненадейно разкриват част от предишното на героя. Дълбоко трогателен и лиричен роман за откриването на хубост в всекидневието.

„ Тайната на грънчаря е, че всякога стартира изначало. Същото се отнася за нашия воин, Хираяма. Всеки ден той стартира изначало. Не мисли по какъв начин го е направил през вчерашния ден или по какъв начин ще го направи на следващия ден. Винаги го прави на момента. Това е още една от тайните на грънчаря, който придава друга хубост на всяко повтаряне. “

Вим Вендерс

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР